0%

 

С удоволствие ти представяме Гергана Цветкова - една зашеметяваща дама с много таланти, която избрахме да бъде сред посланиците на RICH GIRL за 2024. Тя ще те вдъхнови да преследваш целите си и да не се отказваш пред препятствията, ще те мотивира да отстояваш себе си и да си вярваш, дори когато никой друг не вярва в теб. От нея ще научиш, че най-големият успех в живота е достатъчността - във всичките й форми и измерения. И ние подкрепяме мнението й на 100%.
Запознай се отблизо с Гери и се вдъхнови за своя успех през 2024!

 

Представи се с няколко думи – от къде си, какво е твоето образование, професия, семейно положение?  

Гери: Здравейте! Казвам се Гергана и съм от София. В социалните мрежи съм разпознаваема като "regina_del_sole_", която обича да пътува, да хапва вкусно, да спортува и да се снима. Предвид времето, което отделих за образованието си, не е изненада, че съм неомъжена. Завърших "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" в Академията на МВР, едновременно с това учех и "Италианска филология" в Софийския университет, а за финал завърших и "Право" във Великотърновския университет. През цялото това време работех в системата на МВР.

 

Кога се запали по планирането?

Гери: Предвид ритъма на живот, който водех, беше абсолютно задължително да планирам ангажиментите си и да разпределям правилно личното си време. Освен това, гоненето на срокове в служебен план, понякога дори изпълнение на задачи в точно определен времеви интервал от 15 минути, неволно те кара да следиш тайминга си и да цениш времето си. При такава динамика обаче и минимално закъснение от 5-10 минути (твое или чуждо), може да обърка графика ти така, че да пропуснеш жизненоважна среща.

 

По кое време на денонощието обичаш да планираш? 

Гери: Личните задачи планирам най-често вечер в леглото, преди да заспя. Идеята ми е, че на следващия ден няма да се чудя от къде да започна, а ще действам систематично, без да пропусна нещо.

В професионален аспект, по стечение на обстоятелствата, работих в сектор, наречен "Стратегически анализ и планиране". Там работата беше по-скоро аналитична, след като дадени мероприятия вече са довели до резултат, отколкото тяхното планиране. Въпреки че системи като тази на МВР не са отворени към новости и хората, от които зависи, отказват да въведат аналитични продукти, които да подпомогнат работата, с много "проби и грешки" успях да намеря моя начин - чрез безплатни апове, и за мое учудване - с планера RICH GIRL, който от един момент нататък стана мой колега и приятел - на бюрото в офиса, в дамската чанта, на нощното шкафче.

 

Как си поставяш цели – дългосрочно или краткосрочно?  

Гери: Поставям си краткосрочни цели в рамките на следващия ден или седмица, но това са по-скоро задачи за изпълнение, а също и дългосрочни. Преди точно 1 година бях участник в семинар на популярен коуч и по време на една от практиките съм записала цел, отнасяща се до месечния ми доход. Бях забравила. В края на годината, когато преглеждах планера си, видях записките и с изненада установих, че целта е постигната! Тази година ще бъда още по-смела!

 

Каква е основната цел, по която работиш в момента?

Гери: Ще си позволя да я запазя в тайна, но обещавам след една година да споделя каква е била и какво се е случило с реализацията.

 

За какво си мечтаеш?

Гери: Мечтая си да бъда част от едно задружно общество, радеещо за българщината, отглеждащо здрави деца с будно съзнание, нетърпящи несправедливости. Мечтая си това общество да е тук и сега в България. Дали мечтата ми ще стане реалност, зависи от всички нас!

 

Какво те мотивира да преследваш целите си и да не се отказваш?

Гери: Не е мотивация, а чист инат, плод на шопските и македонските ми гени. Много обичам да чувам, че нещо не може да се случи и да демонстрирам как може.

 

 

Коя е любимата ти част от RICH GIRL планера и защо? 

Гери: Корицата, разбира се. Тя е като алтернативна визитна картичка, за човека, който го ползва.

 

Има ли нещо, за което все не ти остава време?

Гери: Когато бях по-млада, времето все не ми стигаше. Сега времето ми стига за всичко, стига да го желая. Въпрос на планиране и приоритизация е.

 

Какви са твоите любими техники за намаляване на стреса?

Гери: Преходи в планината, тренировки по карате и... секс.

 

Сподели ни 5 цели от твоя bucket list за 2024?

Гери: 1. Да положа успешно важен изпит.

2. Да подобря здравословното си състояние и хормоналния си баланс без медикаменти, само чрез здравословно хранене и спорт.

3. Да продължа да се развивам професионално.

4. Да посетя 2 нови държави.

5. Да реализирам най-важния си проект.

 

С какво се награждаваш за постигнатите цели?

Гери: Понякога с парти, понякога с нови чанта и обувки. Последния си успех наградих с палто от лисица. Трябваше ли ми? Не. Обичам ли го? Да!

 

Кажи ни как изглежда твоята идеална сутрешна рутина и съответно - вечерна?

Гери: Идеалната е непланираната. Понякога контролът трябва да се пуска и да се остави в чужди ръце. Нека се оставяме да бъдем обгрижвани от време на време - дали от мъжете си, или от любимите приятелки.

 

Как обичаш да се грижиш за себе си?

Гери: С козметични процедури и качествена козметика. Нямам много гримове, (само едно чекмедженце), но имам цял шкаф с бяла козметика и то предимно медицинска. Както обичам да казвам, имам само една кожа и нямам право да й позволя да изглежда на повече от 6 години по-млада, отколкото всъщност е!

 

Коя е първата книга, която прочете през 2024?

Гери: В момента чета 2 книги едновременно (сигурно не сте изненадани, че правя по няколко неща паралелно). Та, едната е "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров, препоръчана ми и дадена от колежка, а втората - "Нощта на времето" от Лариса Ренар. Следващата, която ме очаква, е "Моята автобиография" на Чарли Чаплин, и е подарък от любимия мъж.

 

Как дефинираш успеха?

Гери: С достатъчност. Нито повече, нито по-малко от точно толкова, колкото имаш нужда.

 

Какво си пожелаваш за 2024?

Гери: Здраве. Другото си го планирах и ще си го изпълня. Вие ще участвате ли?

 

Автор: Кристиана Кръстева

Снимки: Васил Иванов, No Frame Studio