0%

Янита Янчева е не само една от най-популярните българки в Инстаграм. Тя е роден лидер. Мотиватор. Пример за подражание. Бизнесдама. Фитнес модел. Адвокат. Майка на прекрасната Авиа – плод на любовта между Янита и нейния любим Тави Кастро. И още много.

Янита Янчева наистина знае каква е цената на успеха и какво е нужно да дадеш от себе си; колко труд и усилия трябва да вложиш, не само, за да стигнеш до върха на кариерата си, но и за да се задържиш там.

Тя жонглира с десетки различни ангажименти всеки ден. Освен че се занимава с общия им бизнес с Тави – компанията BODY ENGINEERS, която създава уникални спортни облекла, (и Янита е дизайнер на дамската линия); намира време и за спорт и тренировки, както и да бъде всеки ден неотлъчно до дъщеря си и да мисли за нови проекти.

Как една българка покори социалните мрежи и сбъдна абсолютната американска мечта – да има страхотно семейство, да работи своята мечтана работа и да пътува по целия свят, Янита ще ти разкрие сега в специалното интервю, което даде за нас:

Здравейте, Янита! Вие сте майка, бизнес дама, дизайнер на облекла, фитнес модел, дипломиран адвокат. И разбира се, един от най-популярните инфлуенсъри в Инстаграм и Фейсбук. Не е ли трудно да съчетавате толкова различни професии и социални роли в едно? Как успявате?

Винаги съм казвала, че ако имаш повече задължения, ще изпълниш повече. Обичам сама да си поставям предизвикателства , които да ме водят. Успявам да съчетавам всичките ми отговорностти, тъй като работя и правя това, което обичам! Но, да, нужна ми е медитация всяка сутрин - да наредя приоритетите за деня, които са свързни с работата ми (за не повече от 10 минути), както и медитация вечер - свързана с физическото ми здраве и цялостта ми.

Как разпределяте времето си между различните си занимания? Планирате ли дългосрочно целите си или нещата се случват според настроението ви?

Всичко, което правя, е планирано във времето. Разпределям задълженията си в аванс за различните периоди. Понякога е необходимо да планирам в аванс за повече от година. Особено с моята работа и работата на мъжа ми, е много важно правилното планиране! А сега и нашето малко съкровище Авиа заема една голяма важна част от нашето ежедневие, което го казвам в абсолютно позитивен план, но си е отговорност, която винаги имаме предвид. Ние пътуваме доста често и животът ни тече с пълна скорост, което не е въобще плашещо, ако подредим правилно графика си.

Как изглежда в момента един ваш обичаен ден?

Денят ми винаги започва с думите “Обичам те!”. Вълшебно е да го казваш и да го чуваш всеки ден!

Време за пиене на много вода и протеин, и изхвърчане към офиса. Работата ми никога не свършва, вечно се шегувам, че искам не един, а два клонинга, за да ми стигне работният ден. Нашата компания BODY ENGINEERS е маркетинг компания, свързана с много комуникация и работа в екип . Аз разпределям времето си съответно за седмица - дизайн и производство, маркетинг и съответно комуникация с нашите модели и атлети, всички нови проекти и идеи са в моето полезрение.

Виждайки моя профил в социалните мрежи, предполагам хората не виждат труда, който полагам, за да рамкирам себе си. Аз изцяло мога да кажа, че всичко, което съм постигнала, е на базата на изключителен труд и целеустременост. Обичам да чувствам, че съм независима и че животът ми не е воден от някой друг, а само и единствено от моите решения.

Аз нямам ПР или мениджър, на които да разчитам, всичко минава през мен самата. Към момента работя по много нови идеи, за които нямам търпение да Ви споделя!

Тренирам различно, понякога преди работа, понякога след, в зависимост от натовареността на деня ми. Ние имаме собствен фитнес в сградата, където е локализиран офисът и складът ни, и това определено е много важна част от моя ден и деня на Тави.

Работният ден свършва в 17 ч. и съответно време за готвене на вечеря и за най-невероятното позитивно дете на света! Няма значение колко съм изморена, Авиа притежава способността да ни накара да забравим за всичко негативно и да се почувстваме изцяло заредени с щастие! След това четене на книга или гледане на някой нов научно полулярен филм.

За какво ви се иска да намирате повече време?

Бих желала да имам възможност да помагам на повече хора. Било то за постигане на цели, свързани с тяхната физическа форма или цели, свързани с техния бизнес и финансов успех. Когато аз започнах работа като модел в социалните мрежи, българинът нямаше никаква представа какво е това, даже моите приятели и близки не намираха логика с какво съм се захванала.

Евгения Джаферович беше една от тях, но впоследсвие тя послуша моите съвети и сега се радва на доста голям успех! За който и аз съм безкрайно щастлива!

Вие си пример за успяла жена, достигнала до върха на кариерата си. Как всъщност се запалихте по фитнеса и решихте да станете фитнес модел?

Започнах да тренирам, тъй като търсих отдушник от цялата негативна енергия, натрупана през деня. Работих в адвокатска кантора и това определено беше свързано с много негативна енергия. Аз работих с криминално проявени и за мен наказателното право беше предизвикателство. Другата причина беше, че след първото ми участие в Сървайвър България, натрупах доста килограми за кратко време… след 53 дни в режим на оцеляване. Та това бяха главните причини да започна да ходя във фитнес залата. 

С любимия ви Тави Кастро сте се запознали на бизнес среща в Холандия, когато той ви е поканил да работите с него. Какво си помислихте, когато го видяхте за първи път?

Да, точно така. Ние се запознахме в период от животите ни, в които нито единият, нито другият би си помислил, че такава любов може да пламне между нас! За мен първото впечатление беше, че той е много креативен, перфектен в изразяването и говорене пред публика - въпреки че аз не говорих английски все още. Определено мога да кажа, че си намерих най-добрия учител по английски!

Лесно ли е да работите с любимия си човек? Как се справяте например, когато имате различни мения за нещо? Професионалният ви живот заедно повлиява ли и на личния?

Благодаря ти за този въпрос. Много хора постоянно ни питат и ние много обичаме да отговаряме, че всичко е базирано на правилната комуникация и изказване на моментното си състояние и мнение, без да се тревожим, че отсрещният ще ни съди. Ние не задържаме нищо “За после”. Ние винаги си казваме, че сме TEAM, и това и сме. 24/7 сме заедно, даже нашата баня няма отделна врата в нашата къща. Ние осъзнаваме колко е ценно времето и работим с взаимни цели, което всъщност ни сплотява още повече. Обичаме да творим, обичаме да виждаме другия щастлив и доволен от себе си и на първо място сме приятели, а след това бизнес партньори.

Вие сте не само модел, но и дизайнер на дамската линия спортни облекла на вашия бранд. Коя е жената, която носи вашите дрехи, вашият идеален клиент?

Жената, която носи нашият бранд BODY ENGINEERS е целеустремена, иска да бъде и да се чувства уверена в себе си. С нашите дизайни, ние умело успяваме да подчертаваме женските линии и красота, което позволява на много жени да се решат да поемат първите крачки по пътя на постигане на тези си цели. Ние обхващаме една много голяма възрастова група от жени между 16 до 40, което определено показва, че момичета и жени припознават себе си в нашият стил. Аз лично поех инициативата да разширим дамската колекция - първата стъпка беше с нашата лятна колекция бански облекла, съответно с дрехи за тренировка, които са подходящи за носене през деня, а не само във фитнес залата.

Какви са актуалните в момента тенденции, които следвате при създаването на облеклата?

Ние, заедно с моя екип, сме супер ангажирани с новите ни колекции. Имаме изключително много нови дизайни, които изцяло се базират на първо място - качество и удобство, следва самият дизайн и стил и не на последно място моментните тенденции. Към зимната ни колекция са включени доста колоритни и разнообразни цветове. Все повече се харесват цветове като лилаво, жълто, минт и розово, цветове, които са дръзки и запомнящи се! Червеният цвят определено мога да кажа, че вече е наравно с любимият на всички жени - черен цвят!

Какво искате да постигнете в следващите 10 години?

Да си купя къща до океана, не е нужно да е голяма или лъскава. Локацията предполагам ще е Мексико. Ние с Тави си имаме едно вълшебно и любимо място, което доста често посещаваме. И съответно да имам възможност да живея там по-голямата част от годината и да се чувствам близо до природата. Може би моят експириенс с телевизионното шоу Сървайвър, отключи това ми желание. Но смело мога да кажа, че няма нищо по-релаксиращо от звука на вълните на океана и красив залез с любима компания. Да посетя останалите мечтани дестинации, заедно с любимия, както и да видя нашата марка дрехи в Световен чарт ТОП 3 на най-популярните спортни облекла.

Кое е най-важното, на което бихте искала да научите дъщеричката си Авиа?

Да вижда позитивното във всяка ситуация и да не спира да вярва в доброто и любовта!

Ставате вегетарианка по време на втория месец от бременността си. Как взехте това решение?

Дойде от само себе си. Започнах да виждам месото по различен начин. Не успявах да му се насладя както преди и това беше напълно достатъчно, за да спра да се опитвам. На мнение съм, че българите прекаляват с консумацията на месо, и че българската култура трябва да бъде променена в това си отношение. Преди около половин година спрях и всички млечни продукти. Оказа се, че кашкавалът и млечните продукти предразполагат получаване на доста алергии. Бих дала съвет на всички тинейджъри и хора, страдащи с проблемна кожа и акне да спрат млечните продукти.

Какъв е обичайният ви хранителен режим? Позволявате ли си от време на време „вредна храна“ – например пица и картофки?

Много държа на принципите на хранене. Много вода, хранене на еднакви интервали от време. Плодовете не за вечеря. Никакво сладко газирано. Толкова е лесно да следиш своите хранителни нужди според моментното ти състояние и цели. Ние сме различни, а и не спираме да се променяме, целите ни се променят. Съветвам хората да отделят време да се образоват и да започнат да следят калориите и нутриентите си. ДА, аз си хапвам “вредна храна”, всичките ни фенове знаят, че аз и Тави не можем без Нутела!

По колко часа на ден тренирате?

Бих казала, че енда жена не се нуждае повече от 3 пъти седмично тренировка за 1 час, за поддържане на едно балансирано и здраво тяло! Аз тренирам 5 пъти седмично и тренировките ми са не повече от час !

Какво трябва да знае всяка жена и да не забравя по пътя към успеха?

Да се радва на всяка малка стъпка, която предприема към успеха, защото това всъщност е нейният живот!

Вие си страхотен мотиватор и помагате на другите жени да не губят вяра в себе си и способностите си. А случвало ли ви се е да загубите верния път и как сте се справила?

Да, губила съм вяра… Имала съм доста моменти в живота, които са ме сгромолясвали на земята по възможно най-тежкия начин. Финансови проблеми, проблеми със здравето, проблеми в любовта. Животът ми поднесе доста уроци и ситуации, в които е трябвало да изпитам вярата и силата на духа си ! Но уви! Животът ни учи, а ние трябва умно да стъпим крачка встрани и да не оставяме емоциите да ни водят за носа, а да видим ситуацията с други очи. Да се фокусираме в моментната цел и да не поглеждаме встрани. Както аз казвам - Разликата между начините на мислене - Оцеляване или Успех- е в правилно поставените ни цели.

Каква е вашата най-голяма мотивация в живота?

Истинските, малки неща в живота… и усещането, че хората се обичат.

Каква е следващата ви голяма цел?

Като човек, който вечно категоризира целите си - имам много. Свързани с бизнес, с моите дизайни и още много нови продукти с моята марка. В личен план - следващо бебче! Защо не и главна роля в холивудска продукция ? Или защо да не тръгна по стъпките на Тави, и да пускам хубав денс хаус сет на Тумороу ленд, това би било вълнуващо! А най-голямата е пътуване в КОСМОСА!

Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: личен архив, Инстаграм 

Прочети следващия материал тук