0%

Да, лятото е към своя край, но пред нас е златната есен, с цялата й прелест от разкошни багри, аромати и възможности за нови пътешествия и преживявания.

Кои са десетте места по света, които модният влогър Валерия Йорданова - Valerie, препоръчва за есента, прочети тук:

Елзас

Въпреки че е много популярно да се ходи там по Коледа, заради разкошната украса, Елзас е също така красив и през есента. По това време е жътвата и има страхотни пейзажи, а и времето е все още топло.

Мароко

Мароко е едно от любимите ми кътчета по света! Накъдето и да се обърнеш има какво да видиш... освен с красива архитектура е напоено и с много култура и история. Най-доброто време за посещение е април-май или септември-ноември, тъй като тогава не е прекалено топло.

Дубай

Преди години Дубай беше сред мечтаните от мен дестинации. След като го посетих веднъж, го превърнахме в традиция и четири поредни години го посещавахме. Там също е нетърпимо топло през лятото, но след средата на септември е чудесно. Пак е топло, но навсякъде има климатици, така че не е прекалено.

Санторини

Ако не сте успели да стигнете до морето през юли и август, Гърция ще ви очаква с все още страхотни температури. Била съм в Санторини през октомври и беше топло през деня, пекохме се, а вечер беше приятно за разходка.

Ница

Обожавам френската ривиера! Била съм в няколко градчета веднъж, но мечтая да повторя! През първата половина на септември е все още топло, а и няма чак толкова много туристи, което ще рече, че и билетите са по-евтини по това време.

София

Не бива да пренебрегваме и нашата столица! През есента има много красиви есенни пейзажи из парковете и е много приятно за разходка с чаша кафе или чай в ръка.

Париж

Била съм там през юли, беше много топло, но поносимо. Въпреки вероятния дъжд, според мен Париж през есента е вълшебен и някак си мрачното време му отива. Просто не мога да изкарам от главата си идеята за разходка там с шлифер, барета, чадър и кроасан в ръка!

Йордания

Йордания е едно от най-гостоприемните места, които съм посещавала! Много култура и мнооого, много вкусна храна. През есента времето не е прекалено топло, но могат да се правят плажове през деня.

Португалия

Португалия е сред любимите ми дестинации! Много популярна дестинация за сърф, но аз лично се впечатлих от градчетата и забележителностите, които посетих, а Лисабон е чудесна шопинг дестинация. Септември и откромври са може би най-добрите месеци за посещение.

Занзибар

Бяхме там с приятеля ми за Свети Валентин през 2015 г., тогава още не беше толкова популярна дестинация. Изкарахме си незабравимо и си починахме много. Освен това, храната беше божествено вкусна, но и на чудесни цени. През декември-февруари е горещият, сух сезон, но юни до октомври се води най-доброто време за посещение, тогава там е по-хладно и отново не вали.

Вдъхнови ли се от списъка с топ дестинации на Валерия? Ние определно да, и й благодарим за изчерпателната информация! Планирай своето есенно бягство от ежедневието още днес и превърни сезона в най-любимия си през  тази година!

>> Към Дневниците на пътешествията