0%

Когато бях тийнейджърка, обожавах Spice Girls и на всички училищни тържества събирах група от приятелки, с които правехме липсинкове на If You Wanna Be My Lover... Историята мълчи по въпроса колко добре сме се справяли, а и ти разказвам тази история по друга причина. Докато моите дружки до една искаха да бъдат Бейби Спайс или пък нахаканата Скери, аз харесвах Пош, с нейните елегантни тоалети и съсредоточен израз, при все, че тя съвсем не беше всеобщата любимка от групата. И тъй, годините отминаваха и всички позабравиха за останалите четири певици. Само звездата на Виктория не залезе. А напротив. Лично за мен тя се превърна в пример за жена, която успява по брилянтен начин да съчетава ролята на грижовна майка и тази на супер успешна бизнес дама и собственичка на модна империя.

Възхищавам се на нейната бизнес етика, на целенасочеността й. На това, че поддържа високи стандарти в работата си и в същото време всяка вечер посвещава 100% от вниманието си на съпруга си Дейвид и децата им. Как успява? Тя е заета, работи усилено, тренира, храни се правилно и се грижи за себе. Да планираш деня си като Виктория Бекъм изисква да се смяташ за основна движеща сила, с която всички трябва да се съобразяват. Мисис Бекъм сподели с Guardian своя дневен график, а ти можеш да почерпиш вдъхновение от нея и да го последваш!

5.30 ч.

СЪБУЖДАНЕ

Като начало, ако искаш да планираш деня си като Виктория, трябва да ставаш рано. Тя се събужда между 5:30 и 6 ч, защото има нужда от повече време да се подготви за натоварения си работен ден. Пош използва тихите утринни часове, за да тренира и да медитира. Тренировките са много важна част от деня й. Време, в което тя събужда тялото си и слага в ред мислите си. Това е идеалният момент да избистриш целите си и да накараш магията на планирането да сработи.

6.00 ч.

ТРЕНИРОВКА

Вики тренира от 45 минути до 1 час всяка сутрин, като редува силови с кардио упражнения. Дизайнерката не пропуска задължителната физзарядка дори, когато й се налага да пътува от Лондон до Ел Ей за бизнес срещите си. Какъв извод можем да направим от това? Че независимо колко натоварена си в работата или със семейните задължения, грижата за теб и здравето ти не трябва да остава на заден план и винаги трябва да намираш време за тренировка. Не се притеснявай, ако сега тепърва започваш да се занимаваш с фитнес. В планера Rich Girl ще откриеш Habit Tracker, в който да запишеш фитнес целите си и какво искаш да постигнеш.

8.00 ч.

ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА

Виктория не се преструва, че яде каквото си поиска. Напротив. Тя планира много внимателно своето дневно меню. Това можеш да направиш и ти в седмичния тракер, включен в Rich Girl планера. Всяка сутрин Пош започва деня си с 2 лъжички ябълков оцет на гладен стомах, както разкрива самата тя в Инстаграм. После прави за себе си и семейството си своето прочуто зелено смути, наречено “Зеленото чудовище“. Какво съдържа? Зелена ябълка, киви, листа спанак, броколи и семена чия. Всичко това се пасира в блендера до гладка смес и дава летящ старт на метаболизма. За обяд Вики хапва риба със салата или суши, на което е голяма почитателка. А вечерята оставя в ръцете на съпруга си Дейвид, който според нея е страхотен кулинар и умее да приготвя любимите й салати. И така, да се храниш правилно като мисис Бекъм не е толкова трудно, просто се изисква малко предварително планиране. „Аз съм много дисциплинирана, що се отнася до тренировките ми и това с какво се храня. Така съм най-щастлива. Очаквам много от тялото си – на 44 съм, имам 4 деца , тренирам много, работя много, пътувам. За да успявам да правя всичко това, трябва да се храня здравсловно“, споделя Пош пред The Guardian.

9.00 ч.

ОТИВА НА РАБОТА

Както знаеш, Виктория е моден дизайнер и притежава истинска модна империя. Тя проверява лично всеки детайл, свързан с представянето на колекциите й – от подгъвите на роклите, до музиката, която ще звучи по време на ревюто. И макар да има асистенти, които й напомнят къде и с кого има срещи по време на натоварения си ден, Виктория записва всичко в своя органайзер, който съдържа бъдещите й планове и идеи. Вдъхновен от стила на дизайнерката е и Rich Girl планера, в който ще откриеш обособени секции за планиране на годишните, месечните и седмичните ти цели.

13.00 ч.

РАБОТЕН ОБЯД

Виктория е супер заета в офиса и приключва работа в 4 следобед, за да бъде с децата си след училище. Ето защо често превръща обедите с екипа й в работни срещи. Това обаче съвсем не значи злоупотреба с пица или пържени картофки. „Обичам да ям здравословно. И съм доволна, че мога да го правя“, казва Пош. Докато с колегите й разискват работните въпроси, тя си похапва любимите си зелени салати и риба, за да се зареди с енергия и да успее да свърши всичко, което е планирала за деня, преди да си тръгне от офиса в 16 ч.

17.00 ч.

ВЕЧЕРТА Е ЗА СЕМЕЙСТВОТО

Когато си тръгне от работа, Пош взема децата от училище, приготвя им нещо за хапване и се грижи да напишат домашните си за следващия ден или ги кара до извънкласните им занимания. Обикновено семейството вечеря в 19 ч. И понеже Виктория не обича да готви, често оставя тази работа на Дейвид или просто излизат на ресторант. След вечеря децата гледат малко телевизия и си лягат, а Вики започва отново да работи, този път от вкъщи.

19.00 ч.

ВРЕМЕ ЗА МАМА

Всяка вечер Пош намира време и за себе си. Тя полага големи грижи за кожата си – сваля внимателно грима си, прави си освежаващи маски, нанася серум или нощен крем за овлажняване. Графикът на Виктория Бекъм ни показва, че дори, когато някой е публична фигура и е супер зает, все пак трябва да намира време и за нормални неща. Като например миговете, прекарани със семейството и децата, с приятелите и близките хора. Затова, когато планираш новите си бизнес идеи, проекти и цели, не забравяй да отделяш същото време и за връзките си с хората, които са важни за теб.

Планирай своя ден като Виктория Бекъм с помощта на Rich Girl планера, в който ще намериш всички нужни списъци и графици, за да се справиш. Напомняй си, че всеки ден е ново начало и няма нищо, което да не можеш да постигнеш! Успешно планиране!