0%

Познавам Ива още от времето, когато бях главен редактор на сп. „Блясък“, и се засичахме през ден по светски събития. За мен тези срещи бяха повече от приятни, защото Ива е човек, който бързо увлича другите с неизчерпаемата си енергия, заразителна усмивка и ведро отношение към живота. Винаги съм смятала, че тя притежава огромна вътрешна сила, която й е помагала много пъти в живота. А в света на бизнеса й даде да докаже себе си като брилянтен професионалист в сферата на комуникациите, вече повече от 27 години..



Във визитката й присъстват забележителни постижения като създаване на собствена агенция още през 1997 г., работа в PR екипа на Петрол АД и Петрол Холдинг, преподаване на ПР и комуникации в НБУ. Днес екипът й изгражда и реализира комуникационните стратегии на Christian Of Roma, Филип Морис, България ЕООД и мн.др.


Каква е тайната на успеха, която Ива пази? Важно ли е да планираш целите си и как да успееш да останеш на верния път, когато не всичко върво по план? Екимова разказва специално за Rich Girl Planner:


- Обичаш ли да планираш и за какъв времеви дизапазон напред – за седмица, месец, година?

В началото на всяка година правя генерален план и си поставям целите за годината. Това ми помага да не губя фокус и да не се разсейвам. Спрямо целите, разделям плана на месеци и седмици. Това благоприятства изпълнението на задачите. Опитвам се да приоритизирам по-трудните, но понякога за вдъхновение се залавям с по-лесните и приятните. Така получавам удовлетворение, че се справям и допълнителна доза енергия да се захвана с по-трудните. Случва се да не изпълня всичко, което съм си начертала като цели за годината, но това не ме обезверява. Понякога нещата не се случват поради независещи от нас обстоятелства. Или просто не им е дошло правилното време.


- Как определяш дългосрочните си цели?

Спрямо приоритетите ми и това, което искам да постигна. Разделям ги на подцели. Записвам си ги, определям стъпките, които ще ме доведат до успешната им реализация, партньорите, които ще ме подкрепят и действам!


- В какво се измерва успехът за теб?

В постигането на определените цели, признанието на клиентите, благодарността на партньорите, собственото ми удовлетворение.


- Кои са трите най-важни неща, които всяка жена трябва да знае за успеха?

По-скоро бих казала, кои са трите най-важни фактора за постигане на успех: увереност, смелост и постоянство!


- Коя книга е повлияла най-много на пътя ти към успеха?

Не бих казала, че е само книга. Ако трябва да определя една, обаче, това е „Майсторството” на Робърт Грийн. Ако мога да прибавя още елементи към влиянието, това е работата ми. Експертът по комуникации е облагодетелстван да бъде динамичен, гъвкав и да научава много нови неща, особено, когато има възможността да работи с многообразие от клиенти. Работата с всеки един от тях ме вдъхновява да напредвам към успеха. Г-жа Елена Кристиано е един от тези примери, които те провокират всеки ден да се развиваш, да надграждаш познанията и експертизата си, да се движиш със свръхзвукова скорост по пътя към успеха. Предприемачът Пламен П. Попов, който развива бизнеса си в областта на личностното развитие и мотивацията също е оказал своето влияние върху това да бъда дейна, упорита и постоянна. Когато предприемаш действия и не се страхуваш, винаги се появяват партньори, които те подкрепят и ти помагат към постигането на успех!


- Как се мотивираш да даваш най-доброто от себе си в работата, когато например си изморена?

Давам си кратка почивка. Натовареното и уморено съзнание не е способно да функционира адекватно и творчески. Моята работа не е рутинна и изисква креативност. Понякога умората ме блокира и тогава знам, че кратката почивка или медитация ще ми върнат енергията за да продължа със задачите.


- Планираш ли време за себе си? Как обичаш да се глезиш?

О, да. Като изключим спорта, който ме зарежда, от скоро започнах да се занимавам с йога. Книгите имат медитативен ефект върху съзнанието ми. Филми, разходки с Дара по женски. Кънки през зимата, колело през лятото. Каквото реша в конкретния момент.


- Кое беше най-вълнуващото ти пътуване миналата година?

Милано на рождения ми ден с Дара. Беше изумително преживяване!


- А кои дестинации си планирала за тази?

Китай.


- Кое е най-важното нещо, на които искаш да научиш дъщеря си Дара?

Да слуша интуицията и да следва сърцето си. Мисля, че до тук съм се справила чудесно!/p>

- За какво се чувстваш благодарна в живота си?

За всичко! Всеки миг, лесен или труден ме е изградил до това, което съм в момента. Благодарна съм за всичко! Дъщеря ми, приятелите, партньорите, клиентите, работата, която обичам, тялото ми, здравето, спорта, йогата, срещите, хората, случките, семейството ми! Всичко! Всеки ден намирам за какво да благодаря и си го записвам в дневник на благодарността!/p>

Интервю на Кристиана Кръстева

Създател на Rich Girl Planner