0%

Когато работим в офиса, спазваме определена ежедневна рутина и работно време. В определен час се подготвяме за тръгване от работното място, пътувайки към вкъщи, можем да нахвърляме идеи за това какво ще приготвим за хапване, или вече имаме начертани планове как ще прекараме вечерта и бързаме да ги изпълним.

Заради COVID пандемията се наложи все повече хора да работят от домовете си. Случвало ли ти се е, докато работиш от вкъщи, да изпадаш в ситуации, в които не успяваш да сложиш край на работния си ден? Пишеш един мейл, после втори, хващаш други задачки, чуваш се с клиенти, после с шефа си... Времето за вечеря отдавна е минало и трябва да наваксаш с останалите си ангажименти много бързо, което неминуемо те натоварва. Независимо дали успяваш да се справиш с вечерната си рутина или искаш да я подобриш, ще ти предложим няколко практични съвета в тази посока.

 

Ангажирай се да приключиш работния си ден навреме

Работата от вкъщи може да затрудни слагането на окончателен край на работния ден. Спазвай времето, в което приключваш работа по принцип, отдели няколко минутки да изключиш компютъра си, да подредиш документите, за да започнеш на чисто на следващия ден. Това ще направи прехода от работата към личния живот много по-лесен.

 

Погрижи се за здравето си

Работата от вкъщи ти дава възможност да намериш допълнително време да потренираш. Времето, което губиш, за да стигнеш до работното си място, сега можеш да използваш във фитнеса. Ако не се чувстваш добре там, тренирай вкъщи. Има различни опции - дори и с безплатни тренировки от интернет, така че няма как да не откриеш подходящата за теб.

 

Приготвяй си здравословна храна

Работата от  вкъщи ти позволява да се фокусираш повече върху себе си и здравето си. Приготвянето на храната не бива да се превръща в тежест за теб. Избери някои дни от седмицата, в които да приготвяш достатъчно количество храна, за да имаш за по-дълго време. Изпробвай нова рецепта  или приготви твоя специалитет. Винаги можеш да записваш рецепти и в RICH GIRL планера си. Домашно приготвената храна ще ти помогне да се чувстваш по- здрава и ще ти помага да подхранваш тялото си след тренировка.

 

Настрой се за успех

Отдели няколко минути, за да се подготвиш за следващия ден. Можеш да приготвиш дрехите си, да подредиш бюрото си - всичко, което те кара да се чувстваш  организирана и продуктивна. Записвай в RICH GIRL планера и приоритетите си, за да си сигурна, че ще постигаш целите си с лекота.

 

Време със семейство и приятели

Когато работиш от вкъщи, може да имаш повече време, което да прекараш заедно със семейството си. Организирайте си вечер на настолните игри или си направете кино вечер с любими филми. Ако живееш сама, можеш да поканиш приятелка на видео чат или да изгледаш с нея някой полезен уебинар.

 

Почивка

Почивката е ключова за твоя дългосрочен успех. Създай си рутина да си лягаш по едно и също време всяка вечер. Това се отнася и за часа на събуждането сутрин. Какъв по-голям плюс за успеха ти от 8-часов, пълноценен сън? Ще се събудиш освежена и подготвена да посрещнеш новия ден с усмивка. 

Отдели време да изпълниш тези лесни стъпки и се наслади на ефекта, който ще окажат те върху ежедневието ти.

автор: The Violet Girl 

снимки: RICH GIRL архив