0%

Ивомила Петкова е едно от най-красивите нови лица на българския моден подиум и първата носителка на короната на InstaQueen. Стотици хиляди в интернет останаха запленени от нежната красота и лазурен поглед на чаровната болярка, и тя с лекота грабна престижния приз в първото по рода си риалити, излъчвано във Vbox7.

Като победителка във формата, Ивомила стана и един от Ангелите на Мегз и вече дефилира в ревютата и фотосесиите на дизайнерката Миглена Каканашева.

Ще се изненадаш (или пък не, ако вече си я гледала в шоуто), че зад образа на бляскава красавица с корона, се крие едно изключително земно момиче, с амбиции и цели, за чието постигане има ясен план; целеустремена, истинска и състрадателна – предлагам ти да се запознаеш отблизо с първата Кралица на Инстаграм (ivomilavp).

Ивомила, ти стана първата „Инстаграм кралица“ на България. Тежка ли е тази корона? Каква е твоята най-голяма отговорност?

Осъзнавам, че тази корона носи със себе си голяма отговорност, защото аз трябва да бъда пример, на който хората, и най-вече малките деца, да подражават не само като визия. Много трябва да внимавам как се държа и какво говоря.

Разкажи ни за риалитито, в което участва. Какъв е първият ти спомен от него?

Бях изплашена! Тъкмо бях пристигнала, пристъпих през вратата на хотела, огледах се наоколо и седнах кротко! Покрай мен започнаха да тичат познати лица, имаше камери навсякъде, другите момичета изглеждаха повече от страхотно...чудех се: “Как попаднах тук”, но не ми се тръгваше!

Кое беше най-трудното ти предизвикателство?

Най-трудното ми предизвикателство бяха и все още са камерите. Не се плаша от задачите, от натиска, от провала и успеха, плаша се от притеснението, което изпитвам, което не ми дава да говоря, когато съм пред камерите... Надявам се да го поправя.

А кое беше най-забавното?

Всеки един миг от риалитито беше забавен по своя си начин. Нещо ново, различно и изпълнено с незабравими моменти!

Как се почувства, когато разбра, че именно ти печелиш първото място?

Честно, беше много емоционален момент, цялото ми преживяване беше като приказка с щастлив край! След края на риалитито, тази корона все още стоеше на главата ми, а аз вече бях и Ангел на Мегз. Беше твърде хубаво, за да е истина! Още си мисля, че сънувам! (смее се)

Как се промени животът ти, след като спечели и стана един от Ангелите на Мегз и известен инфлуенсър?

Онзи ден се бях замислила върху същото... Животът ми - от крачката, която направих, за да вляза тогава в хотела, се промени много! Не знам какъв щеше да бъде той, ако не бях взела това решение, но не искам и да знам. Щастлива съм от избора си. Щастлива съм заради трудностите, през които минах последната година. Щастлива съм, че вървя само нагоре и към усъвършенстването си! Не искам да променям нищо! А и да си Ангел на Мегз и инфлуенсър за мен не е само работа, то е и хоби. Накъде по-хубаво!

Започна с 10 000 последователи в Инстаграм, а вече гониш близо 90 000. Какво ти пишат хората? Какво искат да знаят за теб?

Връзката с хората е нещо страхотно! Те са любопитни, отдадени, загрижени. Доста пъти хора са ми писали за съвет, доста пъти са ми давали такъв. Пишат ми красиви неща, забелязват малки детайли, които знаят, че ако ми споделят, ще ме направят щастлива. Обичам ги, те са мое семейство!

Как изглежда сега един твой обичаен ден?

Има доста варианти на един мой ден, тъй като времето винаги е разпределено по различен начин! Ако е натоварен снимачен ден, ставам рано, към 6:30- 7 ч., къпя се, нагласям всичко необходимо в една чанта и потеглям за грим и коса. В ранния следобяд съм готова и отиваме да снимаме. Фотосесиите са доста изморителни! Прибирам се изморена вечер и искам просто да си легна, но в по-голяма част от случаите излизам с приятели, като и през цялото време отговарям на хората в Инстаграм и на имейли.

Планираш ли времето си? Поставяш ли си цели?

Лятото ми е малко трудно за адаптация, но със сигурност от есента и ангажиментите покрай университета ще стана доста по-организирана! За цели... да, но няма да казвам какви!

Има ли пресечна точка между софтуерното инжинерство – специалността, която си беше избрала в Софийския университет, и работата ти като модел?

Дълго време се опитвах да съчетая тези две така различни неща, но сякаш винаги едното оставаше по-назад! Не можех да влагам цялата си енергия в две неща,и двете да се получат на 100%. Реших да избера и презаписах в НБУ - Реклама. Не направих този избор, защото нямаше да се справя със СУ. Вярвам, че когато дойде момент в живота ни, в който открием какво точно ни харесва, какво искаме да правим след 5 години и какво да работим цял живот, никога взетото решение не е грешно! Реших хобито ми да се пребърне в работа!

Имаш разностранни интереси и един от тях бе доброволческата ти работа в БЧК. Какво ти носеше тя?

От година не се занимавам активно с доброволчество в БЧК, но в живота ми успешно прилагам всичко научено от там! БЧК ме направи много по-добър и отворен към света човек. Винаги съм била съпричастна към човешките страдания, особено когато са вследствие на природни явления. Тогава хората сме толкова безсилни. Трябва да си оказваме помощ, защото така се проявява човешкото в нас. Доставя ми удоволствие да помагам и да се чувствам значима

Как се виждаш след 10 години?

Засега отстоявам спечеленото, надявам се да потегля успешно в студентството и да увеличавам последователите си. Не си правя планове. По-нататък времето ще покаже!

Какво означава успехът за теб?

Всеки човек свързва успеха с различни неща! Нещата, с които аз го свързвам, са най-вече здраве, щастлив живот, успешна кариера, някой ден стабилно семейство и най-вече връзка със себе си и баланс!

Тази година предаде короната на Инста куин на новата победителка. Какви емоции предизвика в теб това?

Първоначално не исках да си я давам, беше най-хубавото нещо, което ми се беше случило... Но после осъзнах, че има друг човек, за когото тя ще значи много! Надявам се с предаването на короната на Кристалина, да съм й предала и всички хубави емоции, преживявания, успехи и любов. Короната вече не е част от мен, но е част от сърцето ми!

Какво смяташ, че трябва да притежава една жена, за да успее да достигне до върха на кариерата си, независимо в коя област е?

Подкрепа, отдаденост, вяра, любов към това, което прави!

Ти се доказа като човек, който преследва мечтите си, успява и знае добре каква е цената на успеха. Какво би посъветвала момичетата, които ти се възхищават и искат да поемат по твоите стъпки?

Да бъдат на първо място себе си, правилните хора ще го оценят! Да не се предават, невинаги нещата се случват от първия път! Това не трябва да ни кара да се отказваме, ами да се мотивираме да вървим напред.

Мечтите са само мечти, докато не повярваме истински в тях!

Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: личен архив, Инстаграм 

Прочети следващия материал тук