0%

Ако се чудиш защо всички млади девойки мечтаят да бъдат влогърки или блогърки, е достатъчно да отвориш канала на Валерия Йорданова, известна като Valerie и Кралицата на ваканциите, в YouTube, или да скролнеш надолу и да хвърлиш едно око на Инстаграм акаунта й.

Бюти видеа, уроци по грим, фешън идеи, кадри от партито за 28-мия й рожден ден, (който между другото тя празнува в жестока розова рокля и балони с хелий), снимки от екзотични дестинации по света, на които Валерия позира в стилни тоалети... Животът-мечта на българския влогър! 

Зад лъскавата фасада обаче, както става ясно, стои много усилена работа и мисъл. Не случайно Валерия бе поканена от Сердика център като един от 35-те най-успешни блогъра и влогъра у нас, за да се срещне на живо с някои от хилядите си почитатели.

Какъв е пътят към върха в тази сравнително нова за нашите географски ширини професия – влогър, и как го е направила Валерия, ще разбереш сега от нейното интервю за блога на Rich Girl Planner:

Валерия, защо “Кралица на ваканциите”?

Миналата година ми хрумна! В канала си много често споделям места, които съм посетила и всякаква информация за пътувания. Освен това почти всеки месец пътуваме нанякъде, така че се случи доста естествено.

Как планираш перфектната ваканция?

Имам няколко видеа по темата, но общо взето имам списък с места, които мечтая да посетя и търся подходящо и удобно време да го направя. След това взимам самолетен билет, избирам хотел, подходящи тоалети и забележителности, които да посетя и приключението започва!

Без какво в куфара не заминаваш никога?

По тази тема също съм правила доста видеа, но ще споделя и с вашите читатели. Освен очевидните неща като гримове и дрехи, не тръгвам без пинсета, огледало, разклонител и ножица.

КОИ СА ТОП 10 МЕСТАТА ЗА ВАКАНЦИЯ ПРЕЗ ЕСЕНТА СПОРЕД ВАЛЕРИЯ >> ВИЖ ТУК 

От колко време си влогър и как започна?

На 28 август каналът ми навърши 4 години, а от 3 години насам съм водеща и на канала Fashion Junkies. Започнах много плахо, тъй като по това време в България YouTube не беше чак толкова популярен и се притеснявах какво ще си кажат хората. Следях любимите си влогъри вече 5-6 години и много силно исках и аз да си имам “местенце”, в което да споделям любимите се продукти и техники за грим. Повечето ми познати и приятели също се допитваха до мен за козметиката, която ползвам, дрехите, които нося и един ден просто се престраших и го направих. Сега гледайки назад ми се иска да поздравя това смело 24годишно момиче, което се впусна в преследване на мечите си.

Кое е най-любимито ти видео, което си записала досега?

Най-любими са ми влоговете от пътувания, обожавам да запечатвам спомени и красиви гледки, а след това да ги монтирам и чрез тях да разкажа история. Един от най-любимите ми е “Магичната Йордания”, както и влоговете от Амстердам и Кападокия.

Кой е влогърът, на когото ти се възхищаваш?

Без да се замисля казвам Casey Neistat! Той е моят герой и обожавам професионализма и дисциплината му! Неуморно качваше перфектно заснети и обработени видеа абсолютно всеки ден в продължение на няколко години. Мечтая си един ден да съм като него! От beauty категорията с ръка на сърцето казвам Desi Perkins! Тя също прелива от креативни идеи и е страшно вдъхновяваща личност.

Каква искаше да станеш като малка?

Като малка в един период си мечтаех да бъда актриса и разигравах любими сцени от филми и сериали с часове, понякога героите ми бяха изигравани и от кукли Барби. Но през по-голямата част от детството си мечтаех да бъдс певица и силно вярвах, че един ден ще бъда, въпреки че не мога да пея изобщо.

А какъв човек се стремиш да бъдеш сега?

Сега се стремя да бъда вдъхновение за аудиторията си, както моите любимци са вдъхновение за мен. Искам хората да знаят и да виждат мен като пример, че колкото и смели да са мечтите им, ако работиш за тях те се сбъдват!

Твоята голяма цел за 2019 и успя ли да я осъществиш?

В професионален план моята цел за 2019 е да стигна 100 000 последователи, много съм близо и се надявам в оставащите месеци да успея да я постигна! 

Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: личен архив

ИЗБЕРИ СИ ПЛАНЕР