0%

Всички помним приятните вълнения от първия учебен ден, които сме изпитали като деца. Но вероятно помниш и не толкова приятните „екстри“, които вървят с приключването на лятната ваканция, изпълнена с безкрайни слънчеви дни и игри на воля, и заменянето им със ставането по тъмно, влизане в определен режим, писане на домашни всеки ден и все по-малко време за забавления.

Децата, също като нас, преживяват стрес при промени в ежедневието и средата им, а тръгването на училище е едно от най-ключовите събития в техния живот.

Какво можеш да направиш, за да намалиш стреса на своето дете от тръгването на училище? Ще ти предложим няколко много лесни и ефективни трика, които със сигурност ще превърнат първия учебен ден в незабравим празник за цялото ви семейство и най-вече за малкия ученик.

1. Започни внимателно да променяш режима на детето

Какво значи това? Вместо да оставяш малчугана да играе или да гледа телевизия до среднощ, започни да го слагаш да спи с няколко минути по-рано всяка вечер, докато стигнете до оптималния вариант за училище – заспиване в 21 ч.

Вечерният ритуал с баня+приказка за лека нощ върши чудеса не само при бебетата, но и при по-големите деца. Може би тъкмо сега е идеалното време да започнете книгата, която детето отдавна желае да прочете.

2. Заведи го на предучилищен шопинг и го остави да избере раницата и тетрадките си

Какво по приятно от това да си накупиш нови неща за новата учебна година? Отдели си един ден само за детето и излезте заедно на шопинг. Вземете всичко необходимо – от нов тоалет, до раница, тетрадки, моливи и всякакви други пособия за училище.

Много важно е да оставиш детето само да избере раницата и тетрадките си – все пак ще си служи с тях всеки ден в училище и ще бъде страхотно те да му носят радост.

3. Подари му нещо специално за първия учебен ден

Сега е моментът да превърнеш първия учебен ден в специално събитие. Подари на детето си нещо специално, лично, емоционално и създадено с мисъл за него. Какво имаме предивд? Например ръчно изработен тефтер за неговите бележки и стикери.

Можеш да разгледаш нашата колекция Back to school за идеи – гарантираме ти, че детето ще се влюби в тефтер с името му на корицата! И ще може да го ползва цялата година, за да си пише важна информация от училище, да си лепи стикери или да рисува.

И всеки път, щом го погледне, ще му напомня за теб!

Тефтерът може да се използва и като дневник за мисли, преживявания и мечти или като читателски дневник. Приложенията му са много и зависят изцяло от желанието на твоето съкровище.

4. Превърни първия учебен ден в малък празник

И така, 15 септември вече чука на вратата. Детето е готово за големия ден – тоалетът, раницата и букетът за учителката са нагласени. Остава само едно и то е най-важно – доброто настроение.

Приготви любимата му закуска и го събуди навреме, за да има възможност да се облече и да хапне на спокойствие. Изпрати го до училище и му пожелай целия късмет и щастие на света!

А след края на първия учебен ден го заведи някъде с цялото ви семейство, за да отпразнувате повода.

Една хубава семейна вечеря навън или кино ще оставят страхотни спомени у всички ви и ще започнете новата учебна година с широка усмивка.

Успех!

РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ ТЕФТЕРИ ЗА ДЕЦА ТУК