0%

Познаваш добре Ахавни Халваджиян, (която всички наричат с галеното Ани), не само заради известната й фамилия, но и благодарение на работата й като пиар в семейната компания „Глобал груп“. Името й стои зад успеха на популярни формати като „Като две капки вода“, „Господари на ефира“, „X Factor”, „България търси талант“, „Великолепната шесторка“, „Пълна лудница“ и още много! В момента Ани се е съсредоточила върху новия телевизионен сезон и два от най-големите проекти на „Глобал груп“ – шоуто „Маскираният певец“ и сериала „Пътят на честта“.

Отделно от мащабната си работа с „Глобал“, Ани е отговорна за успеха и на много български музикални проекти и изпълнители, като братя Аргирови, „Бон-бон“, Вяра Атова, Вяра Панталеева, Пламена Петрова и мн.др.

Освен че е страхотен профеисоналист и меломан, Ани обожава и да пътува по света. Още една нейна голяма страст, превърнала се в реалност, за която тя ще ти разкаже в своето интервю за #richgirlplannerblog:

Ани, ти се занимаваш с пиар от години и си едно от най-известните имена в тази област. Кое е най-голямото предизвикателство в твоята професия?

Да опазиш психичното си здраве (смее се). Не, сега сериозно, професията ми e една от най-стресиращите въобще. Редовно сме на челни места в класациите по този признак, заедно с диспечерите от контролните кули на летищата, например.

Балансът, ако щеш, между клиента ти и медиите, очакванията на едните и другите, фактът, че е работа 24/7, с кризисните си моменти, когато трябва да действаш като Бърза помощ. Изброените дотук са само началото на дълъг списък от предизвикателства в работата ни.

Работиш по много проекти наведнъж. Как успяваш да приоритизираш задачите си?

Трудно. А имам талант за това. Записвам задачите в разни тефтери. Разбира се, че сроковете са най-важни, а аз винаги ги спазвам!

Имаш ли си любим проект? „Като две капки вода“ например отново се радваше на завиден успех и любовта на зрителите.

Как позна?! Не, наистина "Капките" са едно от любимите ми наши предавания. Това, с което се гордея най-много, пък са „Господарите“. А сега се задава може би бъдещият би любим ангажимент "Маскираният певец".

Правиш ли си план за годината, как разпределяш целите си?

Опитвам, но нашият бранш е толкова динамичен, че това е почти невъзможно. Напролет още не знаем какво ще правим наесен, например.

Използваш ли органайзер и имаш ли своя система за записване на задачите и ангажиментите ти?

Импровизиран органайзер, количества тефтери и тетрадки . Може би е време да премина към нещо по-организирано.

За какво не ти остава никакво време, а би искала?

Охоооо, ако само можех да разтегна денонощието до 30-40 часа! И тогава... Ето "кратък" списък на нещата, за които бих имала време: да подобря арменския си и да науча (поне базово) латински, а защо не и санскрит. Да прочета/изгледам още вагони с книги/филми. Да ходя на танци, всякакви. Да медитирам всеки ден. Повече йога. Повече пътувания. Повече срещи с приятели. Да уча История на изкуството. И Философия също. Да яздя. Да карам сърф в Калифорния. Да засаждам дървета и да помагам на бездомните кучета и котки. Да прекарам време в будитски манастир. В ашрам. Да поживея в чужбина. Мога и още. Не ми стига времето. Сигурно затова чета и пътувам толкова, за да изживея още и още животи.

Обичаш много да пътуваш. Кои дестинации планира за тази година?

Тази година вече бях в любимия ми Ню Йорк, а лятото в Хърватска. Сега обаче имам по-далечна и голяма цел. Непал и Тибет, в най-смелия вариант и Бутан.

Това обаче няма как да се случи тази година, защото започваме 2 големи проекта - "Маскираният певец" и сериала „Пътят на честта“. Така че до нова година няма да има нови пътувания.

Кое е мястото по света, където се чувстваш най-добре и защо?

Те са две и са показателен пример за моята "шизофрения". Едното и вероятно моят Номер 1 е в Индия. Другото е в Щатите. Гоа и Маями! Какво общо могат да имат, нали? Но всъщност имат - безкрайните чудни плажове и топло море. Толкова различни дестинации, но и двете ми дават това прекрасно усещане за хармония, спокойствие, радост и свобода!

Какво означава успехът за теб? Как го измерваш?

Преди щях да изброя много и различни определения и признаци на Успеха. Сега имам само два - Щастие и Хармония.

Какви са целите, които си си поставила за тази година?

Да постигна горните две. И да дам своя дан за успеха на работните ни проекти, като всеки в екипа ни, всички до един, отдадени на общата кауза на 100%.

Как се мотивираш да работиш, когато нямаш желание за това?

Мисля точно за това - че сме огромен и много силен екип, всеки член, на който дава всичко от себе си и нито едно звено няма право да се дъни. Работата ни е на показ, видна и коментирана от всички. Трудна е, често те изтисква психически и умствено, но е и удовлетворяваща.

Какво смяташ, че трябва да притежава една жена като качества, ако иска да успее в целите, които си е поставила – независимо дали са свързани с кариера, личен живот, израстване?

Първо да формулира тези цели - какво иска за себе си и в какъв ред. Второ, да определи какво ще е нужно - обикновено това включва подготовка, труд, постоянство, сила. Доста преглъщане на егото и личните емоции, това важи за всички отношения - и в офиса, и в семейството.

Нещо много важно - добре е да инвестираме в себе си. И нямам предвид разкрасяващи процедури. Красотата е временна - актив, но краткотраен. Умът и образованието ни дават възможности, стойност, независимост, свобода.

Ти например, винаги ли си искала да се занимаваш с пиар? Каква беше детската ти мечта?

Хахаа, нямаше как да си го мечтая, защото това беше толкова отдавна, че тази професия още не съществуваше у нас. Исках да бъда учителка или лекарка. Първото ми се удава много, но всички знаем каква е ситуацията за учителите в нашата държава. А от второто се отказах, защото осъзнах, че съм прекалено чувствителна и няма да мога да запазвам хладнокръвие пред страданието, а това е необходимо, за да си добър лекар.

А за какво мечатеш днес?

Никога не съм била кой знае каква мечтателка (дори и булка и принцеса не съм си мечтала да бъда). Аз съм Козирог, поставям си цели и ги преследвам, докато ги осъщeствя или пък реша, че не си заслужават. "Мечта" ми звучи като нещо по-трудно постижимо, извън моите възможности. Тогава бих казала, че си мечтая аз, близките и приятелите ми да живеем в една Европейска, правова, справедлива, истински демократична държава, в която да знаем, че можем да разчитаме на Закон, Справедливост, работещи здравна и образователна система... Размечтах се..

Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: Личен архив

прочети следващия материал тук