0%

„Ако можеш да мечтаеш за това, можеш да го постигнеш“ – Уолт Дисни, създател на Walt Disney Company.

Тази велика мисъл всъщност е на един успешен мъж, създател на огромна компания, която радва милиони хора по света със своята продукция. Но успехът далеч не спохожда само мъжете. Все повече стават успешните и богати дами по света в различни сфери – на музикалната сцена, на модния подиум, в корпоративния свят, в интернет пространството.

Ето някои от тайните, които сме уверени, че превръщат всяка RICH GIRL в истински успешна дама:

 

Да имаш високи изисквания  

Умението да поставяш високи изисквания в живота си и да държиш на тях е ключово. И тук, разбира се, говорим не само за изизксванията ти към останалите, но на първо място – към самата теб. Имаш голяма цел? Превърни я в план и започни да се доближаваш всеки ден, стъпка по стъпка, до осъществяването й.   

Да работиш упорито за целта си

Добре знаеш, че успешната жена не разчита само на късмета си, тя работи неуморно за постигане на целите си. Как да го направиш? Всеки ден изпълнявай поне 3 лесни задачи, които ще те отведат по-близо до реализиране на мечтата ти. И никога не се отказвай!

 Да следваш сърцето си

Често пъти казваме, че жените сме по-интуитивни от мъжете и това винаги работи в наша полза по пътя към успеха. Използвай своята женска интуиция, когато вземаш важни решения - вероятно вече и сама знаеш идеално отговора на своята дилема.

Да бъдеш  уверена

Всяка успешна жена разчита първо и преди всичко на самата себе си. И всеки ден си гласува доверие, че може да се справи с всяка ситуация.

Да знаеш кога да поискаш помощ

В това да признаеш, че нещо не е по силите ти и ти е нужен съвет, помощ или подкрепа, няма нищо срамно. А напротив – показва, че си достатъчно силна и уверена, за да се довериш на друг човек и да му делегираш права.

 Да си дисциплинирана

Това е едно от най-важните качества за всяко успешно момиче. С RICH GIRL планера е наистина лесно да запазиш фокуса си върху големите цели и същевременно да останеш отговорна към ангажиментите, които имаш ежедневно.

 Да избираш правилно

Не си сигурна какво искаш да правиш с живота си? В ерата на технологиите няма начин да не откриеш призванието, което ще те направи успешна, а защо не и известна. Просто се замисли какво наистина искаш да правиш и каква е мотивацията ти.

Да се грижиш добре за себе си

В стремежа си да бъдем максимално продуктивни, често забравяме да се грижим за самите себе си. Не си почиваме достатъчно и пренебрегваме собствените си нужди. Но добрата грижа ни прави отговорни първо към самите нас, а след това и към ангажиментите, които сме поели да изпълним. Затова в седмичния си график винаги намирай време за нещата, които те правят щастлива и планирай време за тях.

 Да се забавляваш

Ако вършиш работата си само по задължение, то рано или късно всичко ще ти омръзне. Успешната жена знае кога да работи и кога да се забавлява. Нали знаеш популярния израз: Work Hard, Play Hard. Намирай време за срещи с приятели, пътувания и усмивки!

 

Автор: The Violet Girl

Снимки: emiliblogspot, личен архив