0%

Искра и Дани бяха големите победители в риалитито за двойки по Нова телевизия „Един за друг“. Те избраха да споделят първото място с другата двойка-финалист Ели и Пачи, след като при финалната битка Пачи не можа да продължи заради сериозно подутата си ръка.

Щедростта и добротата на двойката бяха сред най-силните им страни в шоуто от самото начало и ги превърнаха в едни от любимците на публиката и най-сериозна конкуренция на останалите участници.

Днес се обръщаме към нежната половинка на златното дуо – Искра, за да разберем повече за нея, мотивацията и приоритетите й в живота и дали спази обещанието си – ако спечелят, с Дани да се върнат от Англия и да заживеят отново в родината.

 

Здравейте, Искра, и честита победа в шоуто „Един за друг“! Как се почувствахте, когато разбрахте, че именно вашата двойка печели голямата награда?

Успешното преодоляване на финалното предизвикателство ни показа още повече, че заедно сме по-силни и бихме преодолели всякакви трудности. Бяхме изключително щастливи и горди един с друг.

 

Решихте да споделите успеха, първото място и паричната награда с другата двойка финалист – Ели и Пачи. Как се взема подобно решение? Защо го направихте?

Бихме го направили за всеки в положението, в което изпадна Пламен. Никога за нас не е било най-важно първото място или паричната награда. Решихме да участваме в предаването, за да се забавляваме и се надяваме, че всеки е извлякъл поука от решението ни. Ще сме безкрайно щастливи, ако повече хора поставят на преден план истински важните неща вместо материалното.

 

Какво се промени в живота ви след шоуто?

Предаването ни върна обратно в България. Започнахме да пишем нова страница от живота си. Пренаредихме приоритетите си и решихме да се реализираме тук и да приложим опита и знанията си в нашата държава.

 

Значи спазихте обещанието си – да заживеете отново в България?

Да, спазихме обещанието си. Вече живеем в България няколко месеца и няма по-прекрасно нещо от това да се наслаждаваш и опознаваш родината си, тъй като не сме имали подобна възможност досега.

 

Какво работехте в Англия?

Аз се занимавах с изработката на козметика за тяло от напълно натурални продукти, а Дани имаше компания за градинарство и ландшафт.

 

А какво ще работите в България?

Завършила съм здравословно хранене за бебета и деца до 4 годишна възраст. Смятаме да отворим център по здравословно хранене за деца, тъй като вярваме, че ще е от голяма полза за много родители. Поставила съм за своя мисия подобряване общото здраве на хората (така се казват и страниците ми във Facebook и Instagram – „Мисия здраво бебе”). Това може да стане, ако започнем от изграждането на правилни хранителни навици и опознаване на храната като средство за пълноценен живот. В момента съм се посветила на написването на книга за детското хранене, която ще включва съвети, примерни режими и рецепти.

 

Какво ви казаха вашите близки за представянето ви? Одобриха ли го?

Близките ни са изключително горди от представянето ни в предаването и постъпката ни на финала. Радват се, че сме били себе си през цялото време и сме показали истинската страна на любовта и уважението, които трябва да бъдат ценени в отношенията.

 

Какво разбрахте един за друг в предаването?

Играта ни помогна още повече да затвърдим вярата колко силни сме заедно и че успехът е отборна игра.

  

Какво ви мотивира?

Мотивира ни самата кауза. За нас е най-важно работата ни да има смисъл и да внася позитивизъм в живота на хората. Това ни кара да се чувстваме стойностни и пълноценни хора.

 

Какво е нужно да притежава една жена, за да бъде успешна според вас?

Успешната жена е организирана, целеустремена, постоянна и не на последно място -  умее да поема рискове. Важна е и подкрепата на партньора до нея, което дава смисъла на всички усилия.

 

Кои са вашите топ 5 приоритета в живота?

Петте най-важни приоритета са: честност, доверие, уважение, семейство и достойнство. Важни за пълноценен и смислен живот.

 

Правите ли си планове за определен период време напред?

Да, разбира се, че си правя планове. Изключително организиран човек съм и за мен е важно да разпределя по оптимален начин времето си за получаване на добри резултати и постигане на целите.

 

Как протича сега един ваш обичаен ден?

Събуждам се сутрин с подготвен план за деня. Стартирам с малка тренировка за тонус и чаша изцеден сок от лимон и джинджифил с хладка вода. След това започва препускането от задача на задача по дневния ми график. С Дани опитваме да сме максимално продуктивни и организирани, така че да ни остане и достатъчно време за натрупване на спомени.

 

Каква е следващата ви голяма цел?

За нас това е реализирането на детския здравословен център и отпечатването на книгата ми. И стартирането на нов проект, върху който работим заедно с Анси и Марти.

Интервю на Кристиана Кръстева

снимки личен архив