0%

Тя несъмнено е една от най-зашеметяващите носителки на короната на Мис България. Ромина Андонова се окичва с нея и с приза за най-красива българка през 2010 г. После се омъжва за любовта на живота си – футболиста Дарко Тасевски, и за известно време слиза от модния подиум, за да се отдаде на грижите за трите им деца.

От няколко месеца тя и семейството й се завърнаха у нас от Тайланд. И Роми вече се е посветила на нова кариера – тази на финансов косултант.

Познавайки нейната отдаденост и устрем, аз лично съм на 100% убедена, че тя ще бъде така успешна в това поприще, както и в другото – на топ модел.

Какви са новите предизвикателства пред нея, как планира своите цели и успява ли да се организира добре като работеща жена и майка на три деца, ще разбереш сега от разказа на самата Ромина Тасевска:

Ромина, наскоро се върна от Тайланд с цялото си семейство – съпруга ти Дарко и трите ви деца, и отново живеете в България. Труден ли е този преход и период на адаптация за вас?

Бих казала, че вече сме се адаптирали към обстоятелствата и условията в България. Този процес за всеки от нас протича индивидуално, но за себе си мога да кажа, че се чувствам добре тук. Всъщност аз се чувствам добре навсякъде.

Как успя да планираш преместване от този мащаб – вие реално местите целия си живот от една в друга страна?

Да определиш цели, задачи и действия в бъдещето не е никак лесно, особено ако това трябва да се случи в много кратък срок. Не бяхме сигурни до последно дали ще се връщаме в България или ще останем още една година в Тайланд. За тези 7 години откакто съм майка, това, което се научих да правя най-добре, е да планирам. Само така можеш да оцелееш с 3 деца и да се запазиш психически, а защо не и физически.

Обичам да казвам, че планирането е най-мощният инструмент за самоорганизация.

Ти самата ползваш ли планер? Какво мислиш за RICH GIRL планера?

Да, разбира се! Наличието на удобен инструмент за планиране дава възможност за по-добро изпълнение на задачите. Трябва да си призная, че този вид планер, който ползвах до момента, не беше никак практичен, защото ми се налагаше сама да разграфявам полета и да променям съдържането отвътре, за да ми бъде удобно. С RICH GIRL планера нямам този проблем. Когато видях една приятелка да го ползва, веднага поисках и аз, защото е точно това, от което имам нужда, а възможността за персонализиране го прави много шик!

Откакто си в България, освен с моделските си ангажименти, се изявяваш и в ново поприще – на финансов косултант. Би ли разказала малко повече за новата си работа и как я съвместяваш с модния подиум?

Да, занимавам се с управление на лични финанси и финансова сигурност. Финансов консултант съм към голям европейски брокер в тази сфера, като помагам на хората в техните разнообразни финансови желания и потребности да вземат правилните решения. Съвместяването на едното с другото става отново с правилно планиране.

Как преминава сега един твой ден?

Сутрин ставам рано, за да приготвя и закарам децата на детска градина. След това задължително минавам през фитнеса или тренировки по бокс (редувам ги). След като физически съм се подготвила за деня, продължавам по план. Винаги имам поне един консултационен разговор, в много случаи по три. До скоро ходех и на лекции и упражнения в биологическия факултет, но сега ми остана да работя само върху дипломната работа. Към 17:30 прибирам децата от градина и до края на деня съм посветена на тях. Само да уточня, че между всичко това се старая да отделям време и на Дарко! Дните ми са много динамични и почти никога не се повтарят.

Планираш ли седмицата си от неделя до неделя или предпочиташ да планираш ден за ден?

Правя си генерален план за седмицата, защото имам някои ангажименти, които са фиксирани в определени дни. Но всичко останало се старая да предвидя ден по-рано. Разбира се, понякога се появяват и непредвидени неща, които вмъквам умело в графика си.

Как си поставяш цели?

Поставям си цели, които мога и зная как да постигна, като ги обвързвам с времето, с което разполагам. Знам, че трябва да се потрудя, за да ги постигна и че най-вероятно ще трябва да се откажа от нещо в името на успеха. Хубаво е човек да си поставя цели, това прави живота ни смислен!

Как измерваш своя успех?

Според мен, един човек е успешен в бизнеса, когато е достигнал една финансова независимост, която ти позволява да бъдеш където си поискаш, за колкото време искаш. Ако искаме да се определим като успешна личност, то трябва да сме удовлетворени от това, което сме постигнали в личностно ни израстване и как хората гледат на нас. Успехът ни като родители, за мен, се измерва според това колко добре се справят децата ни в живота.

Какво трябва да прави една жена в бизнеса и в живота, за да постига своите мечти и да бъде успешна?

Да умее да балансира двете неща! Work-life balance …

Имаш ли някакви големи планове за лятото? Къде ще почивате?

Вече имахме кратка почивка в Гърция преди 2 седмици и мисля, че ще бъде само тази за това лято. Започва сезонът за Дарко, а аз имам наистина много работа тези месеци. Предполагам ще използвам съботите и неделите, за да отскачаме с децата до различни дестинации в България.

Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: личен архив


КЛИКНИ ТУК, ЗА ДА РАЗГЛЕДАШ ВСИЧКИ ПЛАНЕРИ