0%

 

Успешният предприемач Галина Петрова ти разкрива своите трикове за ефективно дефиниране и следване на целите, както и за постигане на баланс в ежедневния си график, в новата рубрика на блога – Planner Girl.

 

Като създател на успешния български бранд кафе „Ведра“ и професионалист, работил дълги години в ресторантьорския бранш, от Галя можеш да узнаеш много за правилното планиране на графика си и как да да отмяташ всички свои задачи като завършени навреме.

 

Обичаш ли да планираш и как разпределяш времето си?

Обожавам да мечтая и си го позволявам често. Чудесата започнаха да се случват, когато започнах да ги планирам. Това ги изкара от сферата на мечтите и ги превърна в ежедневни действия по цели. Далеч не винаги изпълнявам планираното, но без план съм във вътрешен хаос. Имам дни с много малко задачи, както и дни в които се впечатлявам от себе си по продуктивност. Наричам го баланс и знам, че без едното няма другото.

 

Каква е сутрешната ти рутина?

Кафе, кафе и пак кафе!  Работният ми ден започва с него, след това е преглед на плана, пренос на задачи и изпълнението им. Обичам да ставам рано, защото ценя спокойствието и тишината на тези часове. Това е времето ми за творчество, когато света още спи. След това вече са организационни, административни задачи и срещи.

 

Кога планираш и на какъв период – ден за ден, седмица за седмица или по месеци?

Имам си голям план, годишни цели, месечни такива и ежедневни действия. Научих се на гъвкавост в годините и готовност за промяна, тъй като, както казах, всичко е в движение. И това е добре, съпротивата към промяната не е.

 

Имаш ли трик за планиране, с който успяваш да свършиш всичките си задачи?

Интуиция. Нещо, което при мен силно сработи последните години. Поглеждам задачите и си задавам въпрос какво ми се прави днес. Енергия за какво имам точно сега. Звучи невъзможно в контекста на срокове, точни уговорки и срещи, но винаги се подреждат нещата както трябва. Или отпада нещо, до което не достигам, или се преобразува, или се намира помощ и време всичко да се свърши.

 

Награждаваш ли се за успешно постигната цел и как?

Да! Научих се и на това и го правя с удоволствие. Обожавам да пътувам, да пазарувам, да се разхождам, да си подарявам желани неща. Обичам масажи, обичам да тренирам, да готвя интересни ястия, обичам да се грижа за себе си. Обичам да се обичам.  По този начин се зареждам с нови сили.

 

Колко важен е за теб балансът между работа и личен живот и как успяваш да го постигнеш?

Много важен. Без баланс нещата не се получават и не издържат във времето. Времето ми за мен е точно толкова важно, както и най-важният ми проект. То не е свободно време, а моето време. На сина ми, на почивката вечер, на миговете заедно, на приятелите ми. Имам щастието да съм обградена от много красиви хора и да ги избирам при всяка възможност.

 

Как дефинираш успеха?

Успешният човек е щастлив човек. Считам себе си за такъв. Считам за голям успех и да отгледаш и възпиташ стойностен човек. Което освен всекидневни трудности на първо място е пример. Как аз живея е много по-силно от това какво му говоря. Успешният човек носи радост в общуването. Това е човек, с който хората искат да бъдат. Има с какво да ги обогати- хубава и споделена енергия, ценностна система, подкрепа.

 

Кои са твоите 3 приоритета в момента?

Здраве, баланс и радост.

 

Как изглежда един твой ден?

Всеки мой ден е различен. Това ми допада изключително много, тъй като ми става скучно иначе. Много задачи, разговори и срещи е повтарящата част от програмата.

 

Коя е любимата ти част от планера RICH GIRL? Какво харесваш най-много в него?

Планерът ми е любим в цялото преживяване, но като че ли най-много се наслаждавам в началото на месеца да мечтая на едро и обожавам да задраскам свършена задача. Четох някъде, че чисто психологически действа добре, аз се чувствам удовлетворена със завършването на всяка цел.

 

Автор: Кристиана Кръстева

Снимки: личен архив