0%

«Не правя нещата на всяка цена»

Оксана е сред най-популярните и уважавани астролози у нас, а нейните прогнози се очакват винаги с голям интерес от широката аудитория. Каква е тайната на зашеметяващия й успех и за какво иска да планира повече време, Оксана споделя в блога на Rich Girl Planner:



Обичаш ли да планираш деня си или си привърженик на спонтанните решения?

Обичам и обикновено планирам деня си предварително. Нахвърлям си задачите за предстоящата седмица и ги разпределям по дни, като се опитвам да съчетая задачите по теми или по място на изпълнение. Обожавам тефтери, в които мога да записвам задачите си, и да ги „отмятам“ една по една. Вечер преди лягане подробно обмислям предстоящия ден, минавам през планираните неща, като обикновено внимавам да си оставям време и за непредвидени обстоятелства. В повечето случаи дните ми минават по план, но съм и гъвкава в промяна на плановете, ако обстоятелствата го наложат.


Как обикновено преминава един твой ден?

Обикновено денят ми започва рано и е зает от сутрин до вечер с часове за консултации. През седмицата си оставям половин ден за решаване на административни въпроси. През уикендите често съм на семинари или обучения. Рядко имам свободно време, а и тогава имам план, какво да правя – време за детето, за срещи с приятели и други приятни занимания. Общо взето, имам още много върху какво да работя, за да балансирам по-добре ежедневието си.


Имаш ли специален ритуал за подготовка на стресиращ ден? Например как се подготвяш за понеделниците?

Нямам специални ритуали за понеделниците, освен че си планирам цялата седмица. Обикновено още вечерта си подготвям необходимите неща за следващия ден, за да не закъснявам и да не си създавам стрес сутрин. Когато се събудя, знам какво ще правя през деня, какво ще обличам, как е подреден графика ми. Докато се оправям, в движение си пия кафето и се настройвам на деня си.


Поставяш ли си дългосрочни цели?

Поставям си дългосрочни цели, винаги имам в главата си проекти, по които работя, като ги подреждам по приоритет и сроковете. Не правя нещата на всяка цена, старая се да не се притискам излишно, но да спазвам рамката, която сама си определям.


Какво е нужно да правят жените, за да не се отказват по пътя към поставените цели според теб?

Не е лесно за жените да преследват целите си, особено, когато са съпруги и майки. Много често потребностите на децата, съпруга, семейството излизат на преден план и изискват определени саможертви. Затова според мен е много важно жените да бъдат гъвкави и да се опитват да търсят рационални решения. Ако съм планирала нещо в професионален план, но детето ми има нужда от мен точно в този момент повече от всякога, мога да отложа професионалните си планове за определено време, но да не се отказвам от тях окончателно. Важно е да не забравяме, че всичко се променя и отминава, и ако днес не мога да направя нещо, утре ще мога. Ако не се предаваме, ще осъществяваме и най-смелите си мечти, дори и да не е в точно този момент. Според мен е хубаво да си записваме желанията, мечтите, потребностите и да се връщаме към тях винаги, когато е възможно.


Каква е най-важната ти цел за 2019?

За 2019 година ми е важно да осъществя успешно докрай промените, които съм започнала през 2018 година. И понеже тези промени засягат всички области от живота ми, имам доста работа през тази година.


Какво означава успехът за теб?

Поставяне на високи лични цели и успешното им осъществяване, без да се налага да се правят големи компромиси със себе си и ценностите си.


За какво искаш да намираш повече време?

Искам да намирам повече време за любимите си хора, за четене, за културни мероприятия, за спорт и пътувания.


Каква ще бъде 2019 година според твоята прогноза?

2019 е годината на отговорностите и щастливите възможности. През тази година е хубаво да си поставяме много амбициозни цели, да планираме добре стъпките към тяхното осъществяване и така ще привличаме късмета в живота си. Тази година е успешна за семейни дела, така че личния живот е добре да бъде един от най-големите приоритети за всеки от нас.


Как можем да планираме най-успешната си година досега според хороскопа?

Астрологията според мен е най-добрият съветник за планиране на живота, защото според астрологията може да разберем най-подходящото време за конкретни дела. Личната ни година започва от рождения ни ден, затова е добре да планираме годината от този ден. Освен рождения ни хороскоп, имаме и годишен хороскоп, който показва основните цели и задачи за тази година. Ако се насочваме към тези области, които посочва хороскопа ни, ще имаме успешно реализирани проекти. В зависимост от това, къде се намираме на рождения си ден (град, държава), можем донякъде да насочваме енергията в желаната от нас посока. Затова е препоръчително да се избере правилното място за посрещане на рождения ни ден и спрямо това да се направи подробен план за годината. Така ще можем да извличаме най-доброто, което е заложено в живота ни./p>

Интервю на Кристиана Кръстева

Създател на Rich Girl Planner

Снимки: личен архив