0%

В последните месеци лицето на красивата Меган Маркъл ни гледа отвсякъде – в нюзфийда, в Инстаграм, в последните светски новини, на кориците на списанията и на първите страници на вестниците. Всички очакват с вълнение деня, в който херцогинята ще дари с първи наследник принц Хари. Обсъждат стила й на бременна, тоалетите й, прическите й, как полага нежно ръка върху наедрялото си коремче, как се усмихва замечтано. Но най-вече се говори за нейното свободолюбиво поведение, така различно от общоприетите норми в английското кралско семейство.

Меган е такава, каквато е, и затова мисля, че хората я харесват. Години наред тя гради успешна кариера като актриса в Холивуд, позната е и като изявена феминистка и лайфстайл редактор в собствения си уебсайт. Тези социални роли обаче по никакъв начин не са я подготвяли за живота й като херцогиня и съпруга на принц Хари. И истината е, че тя прави най-доброто, на което е способна, за да бъде се справи с предизвикателството, и да бъде най-добрата версия на самата себе си.

Това е най-вдъхновяващото в Меган - тя винаги прави това, което иска. Обичайната рутина на деня й се е променила доста от времето на сериала "Костюмари", в който играеше ролята на амбициозна адвокатка. Но тя продължава да отстоява своите принципи и да поставя себе си на първо място. С подкрепата на съпруга си, Меган е истинска щастливка и има свободата да прави нещата, които винаги е обичала. Ето как протича един ден на младата херцогиня. Дали би успяла да следваш графика й?

5.00 ч.

СЪБУЖДАНЕ

Веднага след като отвори очи, Меган си пуска любимата музика, която я настройва положително и й помага да бъде продуктивна още с първите лъчи на слънцето. Графикът й за всеки ден е различен и изобилства от срещи, пътувания и събития, на които трябва да присъства като член на кралското семейство. Единственото общо е, че всеки ден е много натоварен и за да успее да изпълни всичко планирано и да му се наслади, красивата брюнетка трябва да става рано. Тя определено знае как да запазва самообладание и да се фокусира върху нещата, които са важни за нея. Това са нейните прословути принципи, неподлежащи на коментар. Първият от тях е, където и да се намира, да стане в 5 и да започне да тренира.

6.00 ч.

ТРЕНИРОВКА

Меган обожава сутрешния джогинг и го практикува винаги, когато има възможност за това. По време на бременността й се наложи да намали интензивните упражнения и да ги замени с по-леки. Ето защо тя избра да се отдаде на йога. И тъй като майка й е йога инструктор, брюнетката е повече от наясно с всички асани и ползите от тях, и ги практикува ежедневно.

7.30 ч.

ЗДРАВОСЛОВНА ЗАКУСКА

За Меган балансът в живота е особено важен и това включва и храната. Тя се храни умерено и с финес. Така например, ако предишната вечер си е позволила по-разточителна вечеря със стек и чаша мерло, на сутринта предпочита да се засити с някоя от любимите си здравословни закуски. Какви са те? Препечена филийка с авокадо, вкусни безглутенови палачинки и омлет със свежи подправки. Освен това тя обожава и смутитата, които й дават всички нужни витамини и минерали и зареждат тялото й с енергия след тренировката.

9.00 ч.

РАБОТНИ И СОЦИАЛНИ АНГАЖИМЕНТИ

Откакто Меган и Хари се ожениха и актрисата бе титулована като херцогиня и част от английското кралско семейство, задълженията й като съпруга на принца се оказаха многобройни. “Никога не съм искала да бъда дамата, която просто присъства на обяди, винаги съм искала да бъда жената, която работи“, неведнъж е казвала Маркъл в свои интервюта. И въпреки че сега прекарва доста време по подобни светски събития, не забравя и другите си задължения – тя се включва активно в десетки социални каузи в помощ на онеправданите хора по света. Брюнетката истински вярва в успеха на тези кампании и именно заради това застава с името и лицето си в тяхна помощ.

13.00 ч.

ВКУСЕН ОБЯД

Меган залага на лекото и здравословно меню и на обяд, Но когато й се прииска да хапне нещо по-калорично или да изпие чаша вино, си го позволява. Защото за нея балансът е на първо място. Обядът й обикновено включва зеленчуци, плодове и здравословни протеини.

17.00 ч.

ЗАСЛУЖЕНА ПОЧИВКА

След дълъг и натоварен ден, Меган и Хари свалят официалните тоалети, слагат дънки и пуловери и се отправят към Уест Енд, за да погледат филм, да хапнат нещо вкусно, да се държат за ръце и просто да бъдат млади и влюбени. “И двамата сме невероятно заети и жонглираме с много ангажименти, но аз винаги намирам по един час за релаксация, да погледам телевизия, да се погушкам с кучетата ми и да се насладя на чаша вино. Всичко това е част от инвестицията в личната организация. Нарича се баланс“, бе споделила преди време Меган в свое интервю. Изводът? Без значение коя си и на каква позиция си в обществото – дали си херцогиня, актриса, секретарка, писател, журналист, продавачка, майка или домакиня, ти имаш нужда от време за почивка. Имаш нужда да слезеш за малко въртележката на ежедневните задачи и да се насладиш на живота.

19.00 ч.

МИЛО ДНЕВНИЧЕ

Като бивш лайфстайл редактор, Меган обожава да пише и знаем, че вписва всичко интересно в личния си дневник. И то разполага не с един, а с няколко, които съдържат какво ли не – от плановете й за деня, през любимите й рецепти, желани книги за четене, мечтани пътувания, та чак до сънищата й. Всъщност, тя дори подари на новата си „сестра“ Кейт Мидълтън (съпруга на принц Уилям) дневник за мечти по случай рождения й ден. Защото е много лесно да попаднеш в капана на нещата, които не си постигнала. Вместо да се фиксираш върху пропуснатото обаче, е важно да поставиш акцента върху постигнатите успехи и да се мотивираш за още. Меган се зарича, че това е възможно, като пишеш в планера си, изброявайки всичко, за което си благодарна от изминалия ден. Можеш да последваш примера й и да започнеш да записваш целите си още днес, използвайки планера Rich Girl. Вдъхновен от силните жени като Меган. И теб.

Кристиана Кръстева снимки Pinterest