0%

За Наталия има едно много точно определние – лъвица. И не само, защото е родена на слънчевата дата 14 август и е горда представителка на зодия Лъв, но и защото притежава неизчерпаемата енергия и устрем на водач на прайда.

Завършила “Управление на образованието” в СУ „Св. Климент Охридски“, Наталия е позната с дългогодишната си работа в публичното пространство: като телевизионно лице на Вирджиния Рекърдс, автор на собствено ТВ предаване, изпълнителен директор на Енерджи мюзик и един от най-популярните специалисти по връзки с обществеността у нас. С лекота преминава през различните си житейски роли, а последната я отвежда в бурните води на политическия пиар, където Наталия отново поема уверено руля на успеха.

От нея има много какво да се научи за преследването на целите и защо не трябва да се отказваме, ако смятаме, че сме на верния път. А за мен е огромно удоволствие да ви представя размислите по темата на самата Наталия:


Колко важен е успехът за теб?

Важен е. Успехът за мен идва с удовлетворението от това да разбираш, че усилията ти са били в правилна посока и са довели до поне една малка промяна към по-добро.


Как измерваш успеха си?

Имам вътрешен измервател. Успешна съм, когато съм в хармония със себе си и средата. Успешна съм, когато успея да разсмея дъщеря си, да накарам родителите ми да се гордеят с мен. Такива малки на вид, вероятно за другите, мерители имам.


Обичаш ли да планираш времето си?

Да, но никога не ми се получава.


Имаш ли специален ритуал – например в неделя да планираш цялата следваща седмица?

Обичам да мечтая в неделя, да правя планове в мечти, за места, където искам да отида, за места, в които съм била, и ми е ми е било хубаво и уютно.


В работата на пиара винаги има непридвидени обстоятелства. Как се справяш с тях?

Ха. Последните 10 дни бяха точно такива. Наложи се в движение да променя плановете си, а някои буквално да зачеркна и пренапиша. С годините, а аз съм вече повече от 25 в този бизнес, съм се научила на няколко неща, които много ми помагат: дисциплина и пълна концентрация, внимание към детайлите, изключителна гъвкавост на решения и мислене поне с три хода напред. И въпреки това работата ми все още успява да ме изненада, понякога дори е приятно (усмихва се).


Какви са твоите три топ цели за 2019?

Предстои ми много трудна и тежка година. Надявам се да се справя с поетите отговорности, да запазя безукорна репутация и да отговоря на доверието, което ми е гласувано.


Как се мотивираш да не се отказваш в постигането на определена цел?

Аз съм лъв, ние сме измислили мотивацията.(смее се). А сериозно - чувствам се на мястото си, работата ми е точно това, което искам, изградихме екип от приятели, това ми дава много силна мотивация.

Имаш ли си своя лична мантра или девиз?

„Броят се изправянията, не паданията.”


Как си почиваш?

С езда, конете са най-голямата ми страст! Почивам си с езда на воля в планината, там се зареждам. Обичам много времето, което мога да прекарвам с дъщеря ми, готвим, гледаме филми, много говорим за всичко, после идва виното с приятелки.. А после..е това вече е тайна.


Планирала ли си вече някое вълнуващо пътешествие за тази година?

Израел и Петра. Ще обиколя на кон. Вълнувам се много за това пътуване!


Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: личен архив