0%

Дали самата аз винаги съм знаела какво искам? Категорично, да.

Още от 4-годишна обикалях из къщата с дезодорант в ръка вместо микрофон и вземах първите си интервюта от всички членове на фамилията. После, в 4 клас, създадох стенвестник в училище, статиите за който набирах сама на печатната машина вкъщи. Влязох да следвам журналистика в университета, защото знаех, че това е единственото, което ще ме направи щастлива. Веднага след това започнах да работя, пробвах различни ресори, докато се „намерихме“ с лайфстайла, харесахме се взаимно и останахме любов за цял живот.

С две думи, аз съм от хората, които знаят какво искат. Ако ти обаче се колебаеш в желанията си и не си така категорична относно това кое е нещото, което ще изпълни живота ти на максимум, (и изобщо нямаш идея как, по дяволите, ще го постигнеш), не се притеснявай! В същото положение са по-голямата част от хората.

Но сега ще разбереш как да получиш яснота и да съставиш свой собствен уникален план за действие, който ще ти помогне да получиш ВСИЧКО. Готова ли си? Започваме!

Пожелай го

Има много начини, чрез които да съставиш своя план за постигане на мечтания живот. Най-лесното и бързо нещо, което можеш да направиш още сега, е да го опишеш на хартия! В твоя Rich Girl планер не случайно съм предвидила т.нар. ВИЖЪН БОРД – страница, с която започва всеки нов месец. Това е мястото, на което да напишеш всички неща, които те правят щастлива, и с които искаш да си заобиколена. Кои са те? Изброй ги смело. А сега обрисувай живо картината на своя желан живот. Опиши например чувството, с което искаш да се събуждаш сутрин. На какво мирише въздухът? На ванилия, кафе или пресни кроасани? А може би в далечината дочуваш шума на морските вълни и песента на чайките? В кой град се намираш? Кой е до теб? Какво работиш? Къде се намира офисът ти? Кой те посреща на входа?

Запиши всеки детайл.

Това е твоят ПЛАН за живота.

Визуализирай го

Има причини, заради които дъските за желания са толкова ефективни, дори за по-малко креативните хора. Как да използваш вижън борда си в пълния му капацитет? Намери снимки, които визуализират мечтания ти живот. Които ти вдъхват увереност, чувство за благополучие, щастие, удовлетвореност и създават силна връзка с живота, който искаш да живееш.

По този начин вижън бордът ще те държи фокусирана върху нещата, към които се стремиш, дори когато изпитваш някакви трудности по пътя към тях. И ще ти напомня защо правиш всичко, което правиш, помагайки ти в крайна сметка да успееш да постигнеш целите си.

Препоръчвам ти да отделяш по няколко минутки всяка сутрин, когато отвориш органайзера си, за да разгледаш своя вижън борд. Потопи се в атмосферата на записаното там, разгледай снимките, усети енергията им. И после...

Действай

Как ще превърнеш визията си за мечтания живот в реалност? Какви ще са стъпките, които ще предприемеш, за да се доближиш до новото ти „Аз“? Най-добрият начин е да започнеш с малки и постижими цели. Записвай ги в Rich Girl планера си в началото на всеки месец, а после следи за тяхното изпълнение в седмичния си график.

Какви да са целите ти? Да ходиш 3 пъти седмично на фитнес, ако искаш да влезеш във форма. Или да се запишеш на шофьорски курс, ако мечтаеш да си независима и да имаш собствен автомобил. Записвайки целите в органайзера си и следвайки ги методично - това всъщност е най-добрият метод да се справиш. Всеки път, когато добавиш задача в месечния ти календар, ще си припомняш всичко, което искаш да постигнеш за този период. А после продължи по същия начин за следващия месец. Лесно е, нали?

Мечтай по-смело

Ключът към живота ти-мечта е в отпразнуването на всички малки победи, отметнати като изпълнени задачи в планера ти всеки ден. Точно тези всекидневни успехи ще те доведат до постигането на големите мечти. Например, спестяването на определена сума за депозит за нов дом. Резервацията на желаната екскурзия. Завършеният нов проект. Записвай си всичко това и му слагай знак за изпълнена задача. А чувството на удовлетвореност, което ще изпиташ всеки път, когато си постигнала нещо малко, ще ти вдъхва кураж да искаш повече и да вярваш, че можеш да постигнеш повече. И не се отказвай, нито спирай да мечтаеш дори за миг. Напротив. Поставяй си все по-високи цели, създавай нови вижън бордове и следвай нови мечти.

Наслаждаваш ли се на всяка минута?

Щастливо планиране, Rich Girls!

Кристиана Кръстева