0%

Понеделник – начало на седмицата, любим ден за поставяне на нови цели и започване на нови проекти. Готова ли си?

Обикновено свързваме този ден от седмицата с изключителна натовареност. Имаме да свършим куп неща, времето често ни притиска и само при тази мисъл губим мотивация за изпълнение на ангажиментите си. Като отчетем факта, че ни очакват още няколко натоварени дни до заветния уикенд, съвсем ни се иска да си заровим главите в пясъка като щрауси.

Имаме радостна новина за теб!

Има начин да променим нагласата си за работния понеделник и да събудим своята мотивация.

Какво всъщност представлява мотивацията?

Най-общо казано, тя е твоята движеща сила към постигането на целите ти. Което пък значи, че е пряко свързана с постоянството в поведението ти и по-конкретно – с изграждането на добри навици. А знаеш ли, че да усвоиш нов навик отнема само 21 дни!

Тук на помощ идва тракерът за проследяване на нови навици в RICH GIRL планера – просто запиши новия си навик и отбележи всички дни, в които си го практикувала. Можеш например да опиташ да започваш всяка сутрин с кратка медитация. Тя ни помага да сме концентрирани и да стартираме деня си спокойни. А какво по-хубаво от това в понеделник да бъдеш с изчистено съзнание и подредени мисли?

Друг хубав навик за добро настроение е да започваш деня си с музика и танци!

Пусни си любимата песен в ранните часове на понеделника и потанцувай. Гарантираме ти, че ще се заредиш с прекрасно настроение още преди да си прекрачила прага на офиса.

Не забравяй и усмивката – тя е мощен мотиватор. Усмихни се на съседа, поздрави продавача на вестници. Красивата ти усмивка ще накара и останалите да се почувстват щастливи, а теб – окрилена.

Знаеш ли, че в RICH GIRL планера има страници, в които можеш да запишеш своите силни страни и да дадеш обещания към себе си?

В понеделник прочети написаното - това ще те мотивира да бъдеш по-изпълнителна и да не отлагаш обещанията, които си дала съм самата себе си.

Пътуванията са изключително мощен стимул за действие за повечето от нас. В RICH GIRL планера има място да запишем местата, които искаме да посетим. Всеки понеделник поглеждай към мечтаната дестинация - сигурен начин да се „надъхаш“ и да се амбицираш за действие.

И не на последно място – планирай, действай и бъди успешна RICH GIRL!

 

Автор: The Violet Girl

Снимки: личен архив на Емилия Георгиева