0%

Гледахме я как цепи дърва, как дои кози и как шпаклова стени във „Фермата“, където Мариана доказа недвусмислено на всички, че не е глезено, а мъжко момиче, което върши работата си без да мрънка и да се оплаква.

Точно това прави тя и в живота – изпълнява докрай поетите ангажименти, решава проблемите със замах, и прави сложната организация на всеки конкурс за красота да изглежда като детска игра, без окото й да трепне. През останалото време се е посветила изцяло на децата си и се радва на всеки миг, прекаран с тях.

И макар да не стана финалист във „Фермата“, Мариана Маринова е жена, която вдъхновява останалите да вървят напред, да не спират да си поставят нови цели и да предизвикват сами себе си. Ето защо:

Здравей, Мариана, как се чувстваш извън „Фермата“ и обратно в реалния живот?

Свикнах с по-малко хора, по-затворено общество и сега наистина ми е малко по-трудно в голяма компания в шумна среда. Аз по принцип не обичам много силна музика и много хора. Предпочитам тишината и това беше нещото, което много ми харесваше във „Фермата“ - че я няма лудницата от реалния живот. Нямам време обаче да се климатизирам, имам много задачи, които ме чакат. Какво ти липсва най-много от „Фермата“ в момента? Във „Фермата“ се научих да не се привързвам много към хора, моменти, вещи… Нямам нещо, което така силно да ми липсва. Хората, разбира се, но ние се чуваме пишем си с тях.

Успя ли да счупиш стереотипите за красивите жени, докато беше вътре?

Първо искам да кажа, че така както ми е лепнат етикет “силиконка” и “тъпа “, по същия начин ми е лепнат и етикета „красавица“. Както не се смятам за тъпа, така определено не се смятам за красива. И ми е странно като ми поставят подобно определение. Нямам претенции да съм красива. Заради средата, в която работя, съм получила безброй много определения, а всъщност аз съм една най-обикновена работеща жена, която се старае да полага грижи за себе си и външния си вид. Мисля, че успях да постигна желанието си да покажа на хората, които имаха мнение за мен, каква всъщност съм аз! Не мога да отговарям за всички “красиви” жени (смее се).

Срещна ли истински приятели в шоуто? С кого би продължила да поддържаш връзка?

Аз харесах всички и с всички бих подържала връзка. Проблемът при мен е, че ужасно много пътувам и времето ми е разпределено между работата и децата. Нямам много свободно време за срещи с приятели. Харесах много Митко (големия), той беше моят фаворит. Саня ми допадна от пръв поглед, малкият Митко е душа, Красимир също е много готин, Станислав, Венци , Вили , Маги , Поли… всички са страхотни.

Кое ти беше най-трудно по време на престоя ти във Фермата?

О, имаше много трудни моменти. Спането на земята на това дюшеме, изпод което излизат всякакви гадинки, много зле ми се отрази. Имам някакво възпаление на нерва , което още продължава. Тази контузия ми се появи май още на третата седмица и до сега не спира.

А кой е най-хубавият спомен, който ще запазиш от шоуто?

Цялото предаване, цялото изживяване е уникално за мен! Ще бъде прекрасен спомен всичко - работата, къщата, хората, ежедневната борба, всичко това е уникално и бих го преживяла пак.

Пренареди ли приоритетите си? Все още ли слагаш себе си на първо място преди всичко друго?

О, да аз вървя в комплект с работата и децата - това са моите най-важни неща за момента.

Какво ти казаха децата ти за твоето участие? Харесаха ли представянето ти?

Малкият се фука навсякъде, че съм от „Фермата“. Той е луд фен на предаването. Дъщеря ми го раздава по-тежко. Тя е тийнейджърка сега и е над нещата , но каза „Браво, мами!“, което е върховно изказване за този етап от живота й.

Ти си модел и бизнес дама, но се отказа от един от конкурсите, които организираше – „Мис Силикон“. Защо?

Аз съм Мариана, завършила съм журналистика и работех по всякакви телевизии в едно доста тежко време за всички медии, което ме накара да се откажа, за съжаление. Явих се на „Мисис България“ и преоткрих конкурсите като моя страст и днес те са моя професия. Организирам, журирам, подготвям участнички за над 10 международни конкурси. Имах училище за деца-модели в Колумбия. Кастинг директор съм към единствения национален конкурс за красота „Мисис България“. Имам фирма за организиране на събития. „Мис Силикон“ е един процент от всичко, с което съм се занимавала в живота си, но го правех с любов. За своето време този конкурс беше революционен в общество като нашето - да излезеш и да заявиш и покажеш, че имаш корекции, беше супер смело. Конкурсът имаше за цел да помага на жени, които имат нужда от пластични корекции. Имахме кампания „Аз съм красива“, но за съжаление в България е тънка границата и хората започнаха да спекулират с името. Затова се отказах от конкурса. В момента марката се продава.

В момента организираш конкурса „Мисис България“. Какво трябва да притежава една жена, за да е носител на тази корона?

От 1991 година организатор и собственик на марката е Меги Савова. Благодаря й за шанса, че откри в мен този потенциал и ме допусна до кухнята. И днес съм част от тази организация. Българката е страхотна, многокомпонентна, може всичко - да работи, да гледа деца, да маже стени, да сменя крушки и за части от секундата да изглежда чаровна и красива. Има прекрасни жени много успешни, които трябва да бъдат пример. Много е важно жената обаче да бъде жена. Мисля, че с това, че постоянно показваме на мъжете си и на света, че можем всичко, изгубихме чара на истинската жена. Жената трябва да е малко непохватна, да има на кого да се облегне, на кого да разчита.

Обичаш ли работата си? Какво в нея ти харесва и какво не?

Не я обичам, аз съм пристрастена. Искам още и още. Всеки път със всеки нов проект, като се закучи нещо и се отказвам, казвам си „Край, няма повече“ и така до следващия месец.

Имаш много и различни ангажименти, как успяваш да не губиш фокус върху крайната цел?

Губя фокус много често, всекидневно се нервирам, че трябва да започна да си правя списък и да си разпределям нещата, защото с повечето неща, с които се захващам, започвам да губя нишката. Свалих си програма за планиране на телефона, пиша в него постоянно и приятелите ми се шегуват с мен. Занимавам се с много неща едновременно, понякога не спя, будя се нощем, сещам се, че нещо не съм направила… Но това е моят избор и знам, че по друг начин няма да мога да живея щастливо. За това ще си нося товара на щастието.

Планираш ли времето си?

Опитвам се да го планирам, но определено ми е доста сложно. Постоянно се появява нешо, което е с по- голяма важност. В този смисъл, е дошъл моментът, в който трябва да сложа малко ред в деня си ,защото сега е доста хаотичен. Всичко е ясно до 8:30 ч. , когато оставям малкия на училище и в 17:30 ч., когато го взимам. А останалото е една голяма лудница.

Кои са най-важните задачи в твоя график?

За момента на първо място е грижата и заниманията с децата. При мен е лесно, защото повечето ми професионални ангажименти са свързани с пътувания. Заминавам за месец по проект / конкурс, в който съм коуч обикновено или съорганизатор, кастинг директор, след което имам два месеца в България, в които времето ми е посветено на децата и на мен. Много често се появяват допълнителни неща , които объркват задачите.

Как поставяш целите си?

Повечето събития ,за които работя са международни, което означава, че са планирани месеци или година напред , в този смисъл знам почти с година напред какво предстои.

Имаш ли някакъв таен трик или ритуал, с който успяваш да свършиш всичко навреме и да планираш своя успех?

Страшно хаотична съм, честно казано , което не е символ на успеха, но моят хаос ми помага. Свикнала съм с тази лудница и без нея не мога.

Колко време отделяш за себе си?

Всяка сутрин, след като оставя детето на училище, или преди на градина, тичам. Тичам в парка, на стадиона, на улицата. После пия кафе и организирам деня си. Задачките събирам във времето от 13 до 17 ч. и така между 10 -12 имам време да се посветя на нещо за себе си почти три пъти в седмицата. Ходя на фитнес три пъти в седмицата, след като взема малкия от училище (водя го с мен) вечер от 18 до 20 ч.

С какви процедури за красота обичаш да се глезиш?

Много се запалих по масажите, харесах си една процедура lPG и гледам да ходя два пъти в седмицата. Фенка съм на домашните маски за всичко, което се сетиш - коса, кожа , нокти. Противно на всичко очаквания, не си падам по изкуствени нокти и мигли, най- вече, защото подръжката им взима от времето ми. Нямам възможност всеки месец да отделям поне два дена за поправката на тези неща. И това ме прави много зависима, а мразя зависимостите. Как си почиваш? Нямам време за почивка, но моята работа като цяло е свързана с много приятни емоции. Под пара съм месец, после е по-спокойно. Обожавам 99% от нещата , които работя, и те ми носят истинско удоволствие. Моята работа зависи от мен и как ще планирам деня си.

Коя е твоята голяма цел за 2020 г.?

Нямам някаква голяма цел. Пожелавам си да продължвам да успявам в моите любими неща, да продължавам да ги развивам , пожелавам си да съм здрава , за да имам сили да продължавам да се боря. Всеки ден е избор и цел, и то голяма (усмихва се).

Интервю на Кристиана Кръстева

www.richgirlplanner.com

снимки: личен архив