0%

Често казват, че човек трябва да програмира сам себе си за бъдещия си успех. Че всичко е в главите ни и само от нас зависи дали ще постигнем набелязаната цел или ще се провалим с гръм и трясък.

Подкрепям напълно това твърдение, а съм сигурна, че дори да имаш съмнения, и ти ще се убедиш в правотата му, след като прочетеш повече за Кайли Дженър.

Тя не е просто едно хубавичко лице и риалити звезда с много пластични операции. Кайли става първата милиардерка на 21 години, с което изпревари дори вездесъщия Марк Зукърбърг в класацията на „Форбс“, който печели първият си милиард на 23.

Дори световният финансов елит потвърди – това момиче знае как се правят пари.

А откъде дойдоха милионите на Кайли?

На първо място от козметичната й линия, от шоуто Keeping Up With The Kardashians, което снима със семейството си, и благодарение на огромната й популярност в Инстаграм и Фейсбук, с последователи, надвишаващи 120 милиона души.

Тя умее да монетизира своите идеи, да планира и да постига целите, които си поставя. Това важи с пълна сила и когато става дума за външния й вид, на който ще обърнем внимание днес.

Кайли роди дъщеричката си Сторми през февруари, 2018 г. И буквално броени седмици след това се показа в социалните мрежи в обичайната си топ форма – с тънка талия и изкусителни извивки.

Но как го е направила? Според критиците на известната бизнес дама, тя създава нереалистична представа за себе си в медиите и по този начин подвежда последователките си. Тези обвинения провокираха Кайли да разкаже от първо лице как е успяла да върне обратно перфектните си мерки.

И за изненада на всички, тя заяви, че ключът не е в тренировките и упражненията (които тя не обичала да прави), а само и единствено, в правилната диета и храненето по определен график.

Брюнетката признава пред своите почитатели, че за да свали над 20 излишни килограма, натрупани по време на бременността, й се е наложило да се откаже от някои от любимите си храни, които преди това е хапвала, без да се замисля от последствията.

Това са пица, паста и млечни продукти, които младата майка е заменила с аскетични порции постни меса, риба и свежи зеленчуци.

„Това проработи при мен“, споделя Кайли и признава, че реално процесът по възвръщане на предишната й форма, е отнел почти година.

Тя получила огромна морална подкрепа от сестра си Ким, която има опит като майка, и й е дала ценни съвети да приеме и обича тялото си, да бъде търпелива със себе си и да не очаква промяната да се случи изведнъж, но да не се отказва по пътя към крайната цел.

По-късно стана ясно още, че тренировки е имало и те са се превърнали в нещо задължително за младата майка.

Сестрите на Кайли дори са се съгласили да тренират с нея, за да я мотивират. Като човек, който преди това не е бил особено голям привърженик на физическите упражнения, на Кайли й се наложило много бързо да свикне с HIIT (high intensity interval) – високо интензивни интервални тренировки.

При тях се редуват бързо интензивни с бавно интензивни упражнения - например 30 секунди спринт, след който следва 1 минута спокойно ходене. По този начин тялото превключва между анаеробен и аеробен режим. Повишават се нивата на редица хормони като тестостерон и хормона на растежа, а в резултат се изгражда мускулна маса и се топят мазнините.

По време на високо интензивната фаза пулсът се покачва до 90% от максималния и се активират анаеробните (безкислородни) процеси. Така метаболизмът се забързва и остава активен часове наред след края на тренировката. Това гарантира на Кайли, че ще продължи да сваля излишно тегло и след като тренирвоата й е приключила, а тя си релаксира на дивана.

Според американската преса тренировките на Кайли освен кардио, включват още вдигане на тежести, коремни преси и лицеви опори.

В началото Кайли започва да тренира два пъти седмично, за да свикне с новата рутина, но след като открива, че тренировките могат да бъдат забавни, ги планира и включва по-често в ежедневнието си. „Тя обича да тренира със сестрите си и това много я мотивира“, издават близки до младата бизнес дама.

Дженър се опитва да се движи много в ежедневието си, грижейки се за малката си дъщеричка.

Двете обичат да ходят на разходка и да се забавляват заедно навън на чист въздух, което помага на младата майка да остане активна.

Кристиана Кръстева

Снимки: Instagram, Pinterest