0%

Ива Екимова е жена, която можеш да вземаш за пример що се отнася до дисциплинираност, амбициозност, и целеустременост. Може би предполагаш, че тези качества вървят в комплект с професията й – пиар специалист, и огромния набор задачи и ангажименти, които я очакват всеки ден.

Аз обаче вярвам, че това са качества, които всяка дама развива и култивира у себе си с цената на много труд и усилия, затова те предизвиквам да опиташ да спазваш графика на Ива поне за ден – за да опознаеш най-добрите й трикове за планиране на деня и да ги включиш в своя.

СЪБУЖДАНЕ

6.00 ч.

Казват, че успешните хора не губят времето си в сладки дрямки сутрин и стават още по изгрев слънце, за да изпреварят останалите поне с час. Същото важи и за Ива, която се събужда между 6 и 6.30 всяка сутрин.

Следва най-важното хранене за деня – закуската, която Екимова обожава. „Наблягам на пълнозърнести закуски, плодове, кисело мляко, фрешове. Напоследък не ми остава време да готвя, затова предпочитам да се храня навън“, обяснява тя. Дори и да й се наложи да пропусне закуската обаче Ива споделя, че това, без което нейните сутрини няма как да започнат, е чашата ароматно кафе!

СТАРТ НА РАБОТНИЯ ДЕН

8.00 Ч

„Отговарям на мейли, подреждам програмата за деня. Всичко, което изисква подготовка на материали и текстове, докато не започнат срещите“, разкрива Ива.

Като истинска отличничка, задачите, които отхвърля първо, са именно най-трудните. Мотивира се за работа от любовта си към професията и самодисциплината, която си налага. И като всяка професия, тази на пиар експерта е свързана с доста предизвикателства: „Това са иновациите, постоянно променящата се медийна и дигитална среда. Социалните мрежи и медиите, които имат огромно влияние върху комуникациите“.

Най-щастливият момент за Екимова е когато усеща удовлетворението от добре свършената работа и признанието на клиентите й. Все пак признава, че дори уравновесена личност като нея понякога може да бъде извадена извън релси, ако се сблъска с лъжа или несигурност. А най-доброто лекарство за справяне с тях тя открива в музиката, киното и срещите с хората, които я вдъхновяват.

ОБЯД С КЛИЕНТИ

13.00 ч.

Обедите на Ива обикновено са посветени отново на работата й и протичат в срещи с клиенти. „Когато имам много работа, се случва да хапвам и в офиса, но гледам да го избягвам. След това продължавам със задачите от деня“.

За страничния наблюдател тези задачи изглеждат особено бляскави, тъй като са свързани с посещения на светски събития и партита, които често продължават до късно вечерта. Зад бляскавата част обаче стоят часовете неуморен труд и организаторски способности на Ива.

ВЕЧЕРНИ СЪБИТИЯ

20.00 ч.

„Вечерите ми обикновено са посветени на клиентите ми, за които организираме събития или партньорства в други събития“, обяснява Ива.

Когато обаче си остане вкъщи, предпочита да релаксира с четене и гледане на филми. „Не пропускам ден, в който да не съм прочела поне 50 страници - признава Екимова. - След като приклюих с автобиографията на Мишел Обама, започнах „10 минути и 38 секунди в този странен свят” - новата книга на Елиф Шафак“.

Относно вкуса й към филмите, харесва романтичните, които дават по телевизията през уикенда. „Твърде натоварено ми е ежедневието, за да се съсредоточа върху нещо, което да ме напряга. Обичам поредицата „Бързи и яростни“. Когато избирам филми за кино – тогава съм по-взискателна. Онлайн гледам всичко, което съм пропуснала, когато имам време“.

ПРЕДИ СЪН

23.00 ч.

Сигурно се чудиш, кога по-точно Ива планира своя график? „Всеки следващ ден е оганизиран от предходната седмица. Рядко се случва да планирам ден за ден“ – обяснява Екимова. Планът за следващия ден превърта в главата си малко преди да заспи.

А разкрасителните й ритуали преди сън се свеждат до крем за лице и книга в ръка, с която да се приспи, за да е готова за предизвикателствата на следващия ден.

И тъй като любимата й мантра е „Вярвай, действай и не се отказвай“, сме сигурни, че всеки неин следващ ден е обречен на успех.

Кристиана Кръстева

снимки: личен архив, Instagram