0%

Антоанета Игнатова е сред номинираните за високото отличие „Бизнес дама на 2019 г.“ в престижния конкурс, организиран от пиара и благотворител лорд Евгени Минчев.

Игнатова е забележителна дама, изявяваща се в сферата на туризма като генерален мениджър на верига морски хотели. Отскоро разпределя времето си между тази своя страст и развитието на още един бизнес, свързан със здравословното хранене и увеличаване качеството на живот.

Освен това е майка на 3-годишни близначки и запалена сноубордистка. Какви са нейните най-големи предизвикателствата в бизнеса и в живота, ще разбереш сега от самата Антоанета:

Коя е Антоанета Игнатова и защо може да ти служи за добър пример за жена в бизнеса?

Тя е на върха на кариерата си като генерален мениджър на верига морски хотели по българското Черноморие, привърженик на здравословния живот и правилното хранене, майка на 3-годишните близначки Жаклин и Белослава, полиглот, пианистка, сноубордистка и магистър по макроикономика. Уау, нали!

Както една моя позната често пише в сторитата си в Инстаграм, „Ето такива жени искам да виждам повече!“. Защо ли? Най-малкото за вдъхновение.

Представи си мрачна понеделнишка сутрин, в която нямаш желание дори да подадеш носа си изпод завивката, камо ли да се заловиш за работа и да се мотивираш. Точно в тези моменти трябва да си спомниш за Антоанета – блестяща бизнес дама, майка и жена, която не би се спряла пред ежедневните тривиалности, за да постигне това, което си е наумила. И просто да последваш примера й.

Колелото при Игнатова се завърта в посока на успеха, когато завършва висшето си образование и трябва да избере с какво точно да се захване. Решава да заложи на туризма и като всяка умна дама, започва от най-ниското стъпало, учи се, усъвършенства знанията си и трупа опит. Докато в един момент стига до върха в йерархията.

Казва, че никога не е била предварително подготвена за нещата, които са й се случили в професионален план. Просто приема това, което й поднася съдбата, събира се и действа. Вярва, че когато живееш в емоцията на случващото се и я оставяш да ти носи удоволствие, тогава нещата се получават.

И след като 17 години плува уверено в бурните води на българския туризъм, става генерален мениджър на верига хотели и директор на голяма туристическа агенция, колелото пак се завърта и съдбата й поднася нова изненада.

При Антоанета се появяват здравословни проблеми, застрашаващи живота й, които й налагат временно да удари спирачките на шеметното си ежедневеие. Да се спре. И да се огледа добре.

За неин късмет, плътно зад Антоанета застава нейната опора в живота – майка й, която от години се интересува и занимава с принципите на здравословното хранене. Тя й показва как може да подобри своето здраве чрез храната, без да се налага да брои калориите.

Антоанета започва да следва препоръките й и за нейна изненада положителните резултати не закъсняват. Днес е убедена, че здравето на всеки човек е негова лична отговорност и именно това я е подтикнало да се захване с поредното амбициозно начинание – нов бизнес, в основата на който стои продукт – клетъчна храна. Според Игнатова тя е подходяща за всички, но най-вече за хората, които искат да запазят младостта и енергията си възможно най-дълго време.

Основната цел на т.нар. „клетъчна храна“ е да чисти клетките от токсините и натрупаните шлаки, да ги храни и защитава от свободните радикали. Само така според бизнес дамата нашите тела биха ни се отблагодарили със здраве и тонус.

Клетъчната храна тя препоръчва дори за децата. Самата Антоанета има две момиченца, близначки на 3 години, наречени Белослава и Жаклин.

Игнатова признава, че ги ражда на 40 години, когато конвенционалната медицина не й дава особени надежди да се превърне в майка. Тя обаче опровергава специалистите и ражда двете здрави и красиви момиченца. Нарича ги свое „щастие, вдъхновение и отговорност“ и им посвещава всяка свободна минута от деня си.

Като професионалист в туризма, самата тя обича да пътува много със семейството си. Сред любимите й дестинации е планината, където обича да ходи през зимата и да кара сноуборд.

Сега споделя, че е безкрайно щастлива от номинацията си за „Бизнес дама на годината“, тъй като й е приятно да се раздава в работата си и да вижда резултати и признание.

Престижният конкурс за бизнес дами, организиран от лорд Евгени Минчев, вече може да се похвали с 25-годишна история.

През този период почетни патрони на събитието са били съпругите на българските президенти, дамите председатели на Парламента и техни заместнички.

На гала церемониите пък са присъствали принцесите Лобанов- Ростовски и Катарина, племенница на принц Филип, съпруг на кралица Елизабет Втора, както и звездите от култовия британски сериал „Ало, ало“ Гай Сайнър и Ким Хартман.

Кристиана Кръстева

Снимки: личен архив