0%

Първото, което забелязваш у Ели, е нейната красива усмивка. С нея тя разчупва ледовете за секунди и подозирам, че именно това е тайното й оръжие, предразполагащо гостите в предаването й „Следобед с БСТВ“. Професионализмът й пред телевизионната камера е шлифован с години неуморна работа и непрестанно учене. Интересите на Ели към журналистиката преминават неусетно и към връзките с обществеността и психологията – и вероятно това я прави толкова добра водеща.
Тя умее да планира времето си и да си поставя цели, които постига с лекота. Как точно го постига, разбери от самата нея в интервюто, което Ели даде специално за #richgirlplannerblog:

.

Ели, откога се занимаваш с телевизия?

От 19-годишна. Завършвах 1-ви курс българска филология в СУ "Св. Климент Охридски", когато станах водещ на младежкото предаване "На улицата". Разисквахме теми, които тогава бяха в синхрон с възрастта ми. Беше от една страна интересно, от друга полезно, дори за мен самата. Работила съм като автор и водещ на социално, психологическо и женско предавания. Сега съм водещ на "Следобед с БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ", всеки делничен ден от 13:00 до 15:00 ч. Радвам се, че имах възможността да бъда репортер, сценарист и редактор в БНТ 1 и така опознах целия творчески процес. Това те изгражда като професионалист, за да си добър водещ е важно да си запознат с различните сегменти на телевизионния процес.

Какво ти харесва най-много в работата ти на журналист и ТВ водещ?

Срещите с много и различни хора, с които разговаряме по разнообразни теми. Това е интригуващо и обогатяващо за мен. Работата с хора е уморителна, но за сметка на това много интересна! Дисциплината и отговорността са фактори, които са необходимост. Харесвам тези черти у хората и у себе си. Всеки човек, който работи в телевизия, притежава тези качества, защото там всичко трябва да се случва качествено, бързо и в точната минута. Екипната работа и неформалната приятелска атмосфера са много ценни за мен, защото колкото и да е трудно, понякога с усмивка нещата се случват много по-добре!

Това ли си мечтала да станеш като дете?

Да, може да се каже, че говорех за това от малка, когато родителите ми гледаха новините по БНТ, а аз исках да си играят с мен. Но те упорито продължаваха да следят емисията, с прекрасния водещ Радина Червенова. Тогава заставах до телевизора и им съобщавах: "И аз ще стана говорителка по телевизията". Впоследствие се появи още една мечта - да бъда психотерапевт и да помагам на хората. Сбъднах и нея. След българската филология и ПР-а, завърших и психология в университета, а по време на обучението - и 2 школи по психотерапия. Харесва ми работата на психотерапевт. И в нея се задават точните въпроси и се търсят нужните за справяне с дадената ситуация отговори.

Коя е мечтата, която още не си сбъднала?

Искам да пътувам, да видя много места, да се докосна до различни култури и традиции. Но на този етап животът ми тече много динамично. Откакто се помня, постоянно уча и работя, и пътуванията са на заден план. Но някой ден вярвам, че ще сбъдна и тази моя мечта.

Използваш ли планер?

Да, Криси! Благодаря ти за този полезен подарък! Планерът, създаден от теб, е изключително удобен. Личи си, че е по идея на много ангажирана и делова жена, за която е важно да се справи с безброй много задачи, които изпълват ежедневието ни.

Как се промени ежедневието ти, след като започна да ползваш планера RICH GIRL?

Записвам много неща, планирам седмицата и по този начин съм още по-организирана. И сякаш ми остава малко повече свободно време. Записвам и крайния срок на изпълнение, следя по-добре финансите си.


Какво ти харесва най-много в планера?

Харесва ми, че красотата на планера е съчетана и с много голямо удобство на разпределението в него. Има странички за всичко, за което може да си помисли човек, включително това да записваме наградата, която ще си направим след изпълнение на поставените задачки. Това е от много голямо значение, за да сме в хармония със себе си и със света около нас - не бива да се пренебрегваме и да си позволяваме да се загубим сред многото ангажименти. Когато човек загуби връзка със себе си, той неизбежно става неудовлетворен и изнервен, а това рано или късно се отразява на работата му, на отношенията с близките му хора, дори понякога и на здравето. Когато даваме на себе си, а не очакваме някой друг отвън да задоволява нашите потребности, тогава и ние можем да даваме от сърце на хората около нас. Да уточня - тук става дума за здравословна доза грижа за самите нас, а не за егоцентризъм или нарцисизъм.

Как обичаш да планираш – седмица напред, месец, или ден за ден?

Седмица напред със сигурност, имам идеи и за месец напред, но не прекалявам с планирането. Животът е по-голям от нас, обичам да му се доверявам, прекомерното планиране за мен е вид контрол, от който не се нуждая.


Какви са целите ти за 2019?

Ние сме по средата на годината. Толкова бързо минава времето! На този етап искам да си почина лятото, да намирам малко повече време за близките ми хора, за спорт и пътувания.

Как измерваш своя успех?

С вътрешното усещане за хармония и удовлетворение. А когато човек избира да се радва на малките неща в ежедневието и стои далеч от начина на мислене: 'Ще бъда успешен и щастлив, ако/когато..."(И тук започва един дълъг списък). За мен успех е, ако днес съумееш да дариш усмивка дори на един човек. Ще си позволя да цитирам скъп за мен приятел, който казва, че когато се обърнем назад, ние не си спомняме цели години или месеци, а определени моменти. Като се замислим, това е така. Успешни и щастливи са хората, които съумяват да се радват на малките неща в ежедневието, докато се движат към реализирането на големите им цели. Ежедневно се чувствам удовлетворена, когато се сбогувам с госта и тя или той споделят, че са се почувствали уютно и ще се радват да гостуват отново.

Готова ли си и ти да преследваш мечтите си като Ели? Избери си планер и започни да работиш за успеха си още днес!

КЛИКНИ ТУК И РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ ПЛАНЕРИ!


Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: личен архив