0%

Защо казват, че е важно да визуализираш нещата, които искаш да привлечеш в живота си? Работи ли тази практика на пожелаване на успехи, постигане на цели, материални придобивки, пътувания, финансова стабилност, любов, баланс, хармония, благоденствие, духовно израстване?

Отговорът според много специалисти в областта, е категорично да.

Нека само си спомним на какво е базирана цялата идея около филма и книгите „Тайната“. Че няма нещо в живота, което да не можеш да получиш, стига да го желаеш достатъчно силно.

Просто да искаш да имаш нещо обаче далеч не е достатъчно, за да го получиш. Нужно е и да действаш по осъществяването на желанието си, да вложиш сили, мотивация и умения, за да може тогава и Вселената да ти помогне в преследването на твоята мечта и да те насочи по правилния път.

Именно тук на помощ идват т.нар. вижън бордове.

Вижън борд е специално място, на което можеш нагледно да визуализираш своята цел или мечта.

Например – искаш да отслабнеш 10 кг? На вижън борда можеш да сложиш снимка на свето мечтано тяло с позитивно утвърждение като: „Аз съм щастлива с прекрасното тяло, което имам и се радвам, че съм здрава и тежа 50 кг“.

Или, да речем, бленуваш за дълго чакано повишение в кариерата или успешно завършване на университета?

Сложи си снимка на бизнес дама в луксозен стъклен офис или на жена, която се дипломира с почести. И си запиши позитивните утвърждения или цитати, които ще те карат да вярваш, че тази жена от снимката съвсем скоро ще бъдеш ти.

Нужно е да се връщаш към своя вижън борд всеки ден. Да му отделяш по няколко минутки на ден, мислейки за своята цел. Да се опиташ да си представиш, че вече си постигнала това, което желаеш.

Как се чувстваш? Къде си? С кого си? С какво си облечена? На какво ухае около теб? Какво си мислиш?

Отговаряй си на тези въпроси всеки ден, потапяй се в атмосферата на своята мечта, сякаш тя вече е реализирана. Сякаш вече не е мечта, а ти я изживяваш в действителността.

И много скоро с изненада ще установиш, че нещата около теб се подреждат така, че ти да можеш с лекота да се доближиш до желаната цел и да работиш за осъществяването й.

Вижън бордът обаче не е предназначен за чужди очи – затова го попълвай сама в началото на всеки месец в своя RICH GIRL планер и се връщай всеки ден към него.

В края на месеца си направи равносметка – постигна ли мечтата си, доближи ли се до нея? И ако не си, кои са стъпките, които е нужно да предприемеш, за да го направиш.

Ако пък вече си успяла да постигнеш всичко, записано във вижън борда ти за определения месец, смело продължи напред с нова мечта, която да превърнеш в план.

 

Снимки: личен архив