0%

Ако се чудиш какво значи The Boxing Antelope, значи не си особено голям фен на You Tube. Ако пък скачаш от кеф, че някой най-накрая е интервюирал любимия ти влогър, значи много добре познаваш момчето, което стои зад този псевдоним и си наясно с огромния успех на видео канала му в YouTube.

Както знаеш, влогърството отдавна не е просто хоби. В днешно време всеки иска да бъде звезда в социалните мрежи, да се изявява и да прави видеа, да има хиляди последователи, които да боготворят всеки негов пост. Защото ако си популярен влогър, имаш реалната възможност да печелиш много от популярността си, но с това идва и голямата отговорност към хилядите, които те следват в интернет, голяма част от които са деца.

В края на август звездно нашествие събрат 35-ма от най-популярните влогъри и блогъри у нас в Сердика Център. Всички техни почитатели можеха да се срещнат на живо със своите кумири. А сред любимците на публиката бе и The Boxing Antelope, на когото имахме възможност да зададем няколко въпроса. Виж какво ни разкри за пътя си към успеха The Boxing Antelope:

Как реши да започнеш да правиш видеа?

Създадох YouTube канала си - The Boxing Antelope, защото исках да изразя по някакъв начин артистичното в мен. След като посещавах театрална школа и уроци по музика, не намерих друго място за изява. Каналът ми в YouTube ми даде възможност да правя това, което харесвам. Да изразявам себе си и да забавлявам публиката. В момента правя забавни клипчета и скечове в YouTube, развивам профила си и в платформата TikTok и публикувах дебютната си песен “Връзката прекъсна”.

Кое е най-любимото ти видео досега?

Най-любимото ми видео е “Супергерои срещу злодеи”, защото изискваше голяма подготовка, костюми и беше доста по-мащабно. Атмосферата беше весела, всички се забавляваха и накрая се получи нещо като мини филмова продукция.

А кое е най-гледаното от зрителите?

Най-гледаното видео е дебютната ми песен “Връзката прекъсна”, която публикувах в началото на август. Наистина много се радвам, че песента бе приета положително от публиката. Тя вече събра над 1,3 милиона гледания. Исках клипът да е модерен, малдежки, забързан, а песента да носи забавно, лятно настроение.

Защо всички в последно време искат да са влогъри?

Интернет културата много широко навлиза в ежедневието ни. Всеки се стреми да стане популярно лице, да бъде разпознаваем, но за да развиеш даден канал, се изисква много труд и постоянство. Проблемите, свързани с качването на клипове, са от чисто организационни до технически - като обработка на видеата. Затова много от хората, които започват с единствена цел да станат много бързо известни, се отказват, защото както и във всяко друго нещо, колкото и банално да звучи, трябва много труд, постоянство и дори известна доза инат.

Как планираш кога какво да пуснеш? Правиш ли си график предварително?

Аз пускам ново видео всяка събота от 10 часа. Съдържанието на самото клипче и темата не могат да се планират много отдалеч, защото в отделните моменти различни неща вълнуват публиката и аз трябва да се съобразя с това, за да съм актуален.

Но винаги снимам една седмица предварително, за да имам време да обработя технически видеото и да го кача навреме в канала.

Планираше ли успеха, който имаш сега?

Успехът не може да се планира. За мен е важно, че правя това, което харесвам и хората, които ме гледат, ме подкрепят и се забавляват.

Успехът не е константа. Трябва непрекъснато да надграждаш, за да задържиш вниманието на публиката, защото все пак конкуренцията е голяма.

Какво ще правиш, ако не снимаш видеа?

Винаги съм искал работата, която върша, да е креативна и творческа. Ако в дадеn момент спра да правя видеа по някаква причина, бих се насочил към рекламния бизнес, защото там мога да съчетая това, което ще уча - маркетинг и мениджмънт, с опита, който съм натрупал по времето на YouTube канала си и да помагам на младите хора да пробият в света на рекламата.

Кои са темите, които истински те вълнуват?

Темите, които ме вълнуват, са свързани с проблемите на младите хора - самотата, социалното изолиране, подценяването на собствената личност, отказ от преследването на мечтите си. Искам, до колкото мога, чрез видеата си да помогна на младите хора да ги преодолеят и да ги изяснят за тях си.

Тежи ли ти отговорността, която имаш към хилядите си последователи?

Не бих казал, че тази отговорност ми тежи. По-скоро е задължаваща и дисциплинираща за мен. Не бих си позволил да разочаровам последователите си, защото ясно осъзнавам, че на тях дължа своя успех. Затова много често, дори и с цената на лични жертви, правя всичко възможно да съм акуратен.

На какво искаш да ги научиш?

Да вярват в себе си, да бъдат смели и да работят за успеха си.

Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: Личен архив

ПЛАНИРАЙ СВОЯ УСПЕХ ОЩЕ СЕГА!