0%

ЗАПОЧНЕТЕ ДЕНЯ СПОКОЙНО

Да, знам, че това ви звучи почти абсурдно, тъй като телефонът е първото нещо, което хващате сутрин, след като си отворите очите. Но сега си представете следната ситуация – ставате малко по-рано, докато останалите от семейството още спят, правите си ароматно кафе и сядате да го изпиете на спокойствие, разгръщайки планера си, с ясно, фокусирано съзнание и позитивна нагласа. Този малък ритуал има силата на истинска медитация, която ще ви отнеме едва няколко минутки сутрин, но ще ви помогне да започнете деня организирани и без излишен стрес.

ПРЕМАХНЕТЕ ВСИЧКО, КОЕТО ВИ РАЗСЕЙВА

Като хора на 21. век, които са обградени от технологиите, крещящи за нашето внимание от всички страни, понякога се чувстваме претоварени от твърде многото фактори, които ни разсейват. Сядате да отговорите на 2 служебни мейла например, и ви се отварят Фейсбук, Инстаграм, намалението в Зара, забавни клипчета с котки и какво ли още не. Колко време губите, докато сърфирате в интернет, вместо да свършите това, което сте искали първоначално?
С планера Rich Girl няма да се разсейвате с незначителни неща. Ще можете да подредите мислите си, да ги систематизирате и да изберете план за действие. Прилагайте го както за кариерата и бизнес целите си, така и за личните отношения.

ОПРЕДЕЛЕТЕ СИ ВРЕМЕ ЗА РАЗСЕЙВАНЕ

Не проверявайте мейла или фейсбук фийда си на всеки 5 минути. Това е крайно разсейващо и ви прави лоша услуга. Можете обаче да планирате това време, така, че да не пречи на другите ви задачи – например сутрин от 9 до 9.30 да отговаряте на мейли. Напълно достатъчно е да го правите веднъж или 2 пъти на ден.

СЪЗДАЙТЕ РУТИНА И Я СЛЕДВАЙТЕ

Важно е да сте последователни, работейки с планера. Изберете си ден от седмицата, в който да сядате и да планирате следващите 7 дни. Записвайте всички задачи, срещи, събития, идеи, цели. И следвайте тяхното изпълнение.

НАМЕРЕТЕ ВРЕМЕ ЗА СЕБЕ СИ

Планирането далеч не означава  само работа и задачи!  Понякога, улисани в ежедневието си, оставяме себе си на втори план. Искате да отидете на маникюр? На фитнес? На фризьор? Или най-накрая да се запишете на курс по нов език или танци? Планирайте време за себе си всяка седмица, за да правите нещата, които ви доставят удоволствие и ви вдъхновяват. А после просто направете така, че планираното да се случи.

Щастливо планиране!