0%

Пламена Петрова е живото доказателство, че когато човек си постави ясна цел, мотивиран е и вярва в себе си, нищо не е в състояние да го спре.

Тя обича музиката и музиката я обича. Пламена зашеметява публиката с разкошния си глас от съвсем малка и върви по пътя на славата от дете.

Започва да се явява на конкурси по пеене още на 10-годишна възраст. Дипломира се в специалността “Музикална педагогика с поп и джаз пеене“ в Софийския университет. А големият й трамплин към светлините на прожекторите е участието й във втория сезон на „Мюзик айдъл“, където е финалист.

За гласа на Пламена няма граници и тя самата не обича да влиза в определени рамки. Изявява се във всички стилове и има издадени поп, арендби и фолк парчета.

Тази година се оказва особено успешна за нея, след като Плами подписа договор с румънски хитмейкъри и вече издаде сингъл с тях, който бързо се превърна в хит в Румъния.

Как планира стъпките към своя успех и какви нови предизвикателства я очакват през 2019-а, Пламена разкрива в интервюто си за #richgirlplannerblog:

Плами, има големи новини около теб. Направи супер успешно лятно парче в Румъния и сега записа второ. Може ли да разкажеш повече за проекта си?

Здравей, да - песента Bye Bye се радва на голям успех и това ме прави много щастлива! Втората песен е вече записана, а видеоклипът към нея е сниман. Събитията се развиват по малко по-различен различен начин, отколкото съм свикнала. Вече я представихме в едно от най-гледаните шоу предавания в Румъния, но продуцентите ми забавиха малко излизането й.

 

Кога ще пускаш новата си песен и в България?

Би трябвало да я пуснем съвсем скоро. В песента се пее на английски и испански и ако Bye, Bye беше по-купонджийска, тази е по-чувствена... Може би до голяма степен за това изиграва роля и испанският, който ми е много любим. 

 

Ти градиш своята музикална кариера от години. Откъде започна всичко? Откъде идва твоята любов към музиката?

Колкото и банално да звучи, се занимавам с музика от много, много малка и освен че исках да пея и го правех постоянно вкъщи, аз знаех, че един ден това ще е професията ми.

Никога не съм мечтала да бъда принцеса, балерина или каквото и да е било друго. Винаги съм била много целеустремена. Бях си начертала път. Първо уроци по пеене, после дойдоха конкурсите. Когато участвах, никога не ходех само за участието, винаги исках да победя и не само. Ако имаше първо място, но и гран при, аз не се задоволявах с първото място, исках гран прито и в повечето случаи го получавах.

После знаех, че трябва да бъда в музикална паралелка. За съжаление в Горна Оряховица, от където съм, и Велико Търново, няма музикално училище. После университет и така.... Знаех го, бях си го начертала като цел. „Мюзик айдъл“ и трамплинът ми в живота се появи като бонус, преди да кандидатствам в университета. И всъщност това беше моя професионален музикален старт в живота. Но на въпросът ти откъде идва моята любов към музиката - без да има музиканти в семейството ми, ще отговоря така: идва по рождение. Просто така съм се родила, с музиката. За мен тя е като дишането. Естествен и необходим процес.

Какво обичаше да слушаш като дете?

Като дете любимите ми певици бяха Селин Дион, Уитни Хюстън и Марая Кери. Любимото ми занимание беше да гледам клиповете им и да си фантазирам и мечтая, че съм на тяхно място. Детска му работа…

 

Ти беше финалист в първия сезон на „Мюзик айдъл“, как ти повлия това в кариерно отношение?

„Мюзик айдъл“ беше моят трамплин в кариерата, от там започна всичко.

 

Какво е най-ценното, което научи от участието си в шоуто?

От шоуто се научих на дисциплина, точност и в кръга на шегата, (но си е самата истина), че ефирното време е нещо скъпо.

 

Какво ти се е наложило да жертваш в името на кариерата си?

Не определям нищо, което ми се е случило или наложило да направя, като жертва. Много колеги говорят за жертвите, които им се е наложило да направят. Аз или съм късметлийка или просто не определям нещата като жертва. Не съм от драматизиращия тип хора.

 

Беше и в Пайнер, но напусна фирмата и поп фолка и пое в нова посока. Какво те накара да го направиш?

Напуснах Пайнер, защото моделът на работа не беше мой тип. Винаги съм слушала поп фолк и не е било компромис в музикално професионално отношение за мен. От много време говорех за обединяване и спиране на междустиловите войни. Това го има само в България.

И в чужбина хората знаят кое е R&B, джаз и т.н., но никой не дели и не мрази, просто всеки слуша каквото иска. Не знам защо тук все трябва да се лепят етикети. Аз не искам да съм поп или поп фолк певицата Пламена, искам да съм певицата Пламена. Защото не изключвам да направя пак поп фолк песен, но ако направя народна песен, ще бъда ли народна певица?

 

Планираш ли времето си с органайзер?

От скоро имам планера Rich girl и планирам времето си с него. Аз съм доста разсеяна творческа личност и когато напиша на хартия нагледно плановете си и задачите си, не пропускам нищо. Много хора предпочитат електронните бележки в телефона си, но аз лично не съм от тях

 

Какво в планера RICH GIRL ти допада най-много?

Планерите Rich girl са разграфени отлично и това ти помага изключително много в ежемесечните и ежедневните планове и задачи. Най-много ми харесва полето, в което пишеш за какво си благодарен. Това е нещо уникално, за което ние хората често не се замисляме, а благодарността е висша сила!

Друго, което много ми харесва, е, че има графа за награда, ако си изпълниш целите. Аз лично много мислих, докато измислих наградата си, което ми подсказа, че не съм достаттъчно благосклонна към себе си и трябва да се "глезя" и възнаграждавам по-често!

 

За какво не ти достига време?

Не ми стига време да прочета някоя нова интересна книга, което не е никак хубаво. И един от виновниците,  пак ще кажа, е телефонът. Преди заспивах с книга, а сега уж само за малко да видя това и онова в интернет и социалните мрежи и всичко свършва до там.

 

Коя е твоята голяма цел за тази година?

Моята голяма цел се състои от осъществяването на други по-малки цели, които я образуват. Старателно си ги записах в планера, месец по месец като за начало. Много е хубаво да виждаш целите си написани и датирани.

РАЗГЛЕДАЙ ВСИЧКИ ПЛАНЕРИ RICH GIRL ТУК!

;

Интервю на Кристиана Кръстева

Снимки: Личен архив