0%

Извънредното положение в страната, въведено заради коронавируса, изненада всички ни. Но докато едни се тюхкат, че няма да могат да се разкършват  в любимите си клубове, да ходят на кино и театър, или да се хранят в ресторанти, други пък изпадат в луда параноя и се презапасяват с храна и лекарства. Ти имаш шанс да извлечеш най-доброто от ситуацията, оставайки си вкъщи. А какво точно да правиш в следващите дни? Ето нашите идеи!

Няма да те излъжа, и аз като всички останали се притесних заради въведеното извънредно положение и заплахата от непознатата зараза. Затова съвсем доброволно реших да остана у дома със семейството си и да се отдам на малко спокойствие и приятни емоции!

Как започна моята събота?

С прекрасно еспресо макиато с пухкава пяна, планера RICH GIRL и куп идеи как да организирам моето и на семейството ми време в следващите дни. Ето какво можеш да направиш и ти:

1. Планирай време за... ЙОГА!

Не помня кога точно имах време да се разтегна в някой от йога класовете на приятелката ми Дани, но когато станах като Робокоп от леглото, осъзнах, че е минало твърде много! Решението? Йога вкъщи и медитация.

Намерих си една много приятна 40-минутна йога практика в youtube, извадих йога постелката си и посветих 40 минути на себе си! Резултатът е впечатляващ – само след една практика се чувствам супер освежена, дишам по-леко, умът ми е спокоен и на сърцето ми е леко.

Запиши сутрешната йога (или фитнес, зумба, танци – каквото ти допада и можеш да го практикуваш у дома) в ежедневния си график и започвай всеки нов ден с усмивка и добро настроение!

2. Планирай време за... ГОТВЕНЕ!

Като виден фен на "Мастър шеф" обожавам да опитвам нови рецепти и да приготвям апетитни ястия. Ако и ти си почитател на вкусната храна, сега е моментът! В недатирания планер на RICH GIRL ще откриеш специалните ни страници за изготвяне на седмично меню, които можеш да запълниш с нови изкушаващи кулинарни предложения. И разбира се, да ги изпълниш! Ако пък имаш дете, готвенето заедно е чудесен начин да се забавлявате и да споделите хубавата емоция и вкус.

3. Планирай време за... ИЗХВЪРЛЯНЕ!

Точно така, изхвърляне! Знаеш добрата стара максима, че за да поканиш нещо ново в живота си, трябва да се отървеш от старото, от онова, което затлачва добрата енергия в дома ти и не ти позволява да поемеш по желания път.

Започни например от гардероба си. Сигурна съм, че имаш доста неща, които не носиш: зимни дрехи, чанти и обувки, които вече не те вълнуват особено. Сега е моментът да се разделиш с всичко, което не ти трябва.

Води се от правилото, че ако не си обличала дрехата повече от година, едва ли ще я облечеш някога пак. А какво да правиш с всички ненужни дрехи, обувки и аксесоари? Можеш да ги дариш на нуждаещи се, ако разбира се са в добро състояние, да ги подариш на приятелка, или да станеш част от зелената мода в България и да ги изпратиш за продажба на някоя от големите секъндхенд вериги.

4. Планирай време ... ЗА ИГРИ!

В забързаното ежедневие често не ни остава време да обърнем качествено внимание на децата или половинките си. Помниш ли колко обичаше да играеш Монополи или Скрабъл? Защо не извадиш кутиите и не изберете нещо забавно, на което да играете заедно?

Друг вариант е да рисувате с водни бои, да започнете скрапбук проект и да си направите албум с общите ви снимки, да оцветите събраните през лятото мидички и какво ли още не. Използвай въображението си!

5. Планирай време за... ПРОЕКТИТЕ СИ!

Разгърни планера си към началото на годината, където записвахме всички свои идеи и проекти за 2020-а. Какво си написала там? Докъде си с изпълнението на своите цели? Сега е времето да проследиш спокойно прогреса си, да помислиш какво е нужно да се направи и да завършиш вече започнатото. А после отгърни нова страница и опиши новите си проекти! Ще си благодариш за това по-късно!

6. Планирай време за...ТЕБ!

Какво обичаш да правиш, за да си почиваш? Да четеш книги, да гледаш филми и сериали или да играеш онлайн игри? Ами, тези 2 седмици идват като подарък за теб, за да се отдадеш именно на това!

Наваксай си с всичко пропуснато, забавлявай се и бъди здрава, спокойна и щастлива, обградена от любимите си хора. Планирай това време така, че да го оползотвориш по възможно най-добрия начин!

Кристиана Кръстева

снимки: Лилия Йотова, pixabay