0%

Няма как да не признаем, че работата от вкъщи ни прави по-асоциални и изолирани. Милиони хора по света се трудят от домовете си, като същевременно с това се отдалечават все повече и повече от социалните си кръгове и контакти, подлагайки се на доброволна изолация. От тях ли си?

Разбира се, няма нищо лошо в това да останем насаме със себе си. От време на време. Но не завинаги.

Знаем, че е в природата на фрийлансърите и притежателите на собствен бизнес е да правят всичко сами.  Единственият недостатък на тази работа е, че може да те направи по-ограничена в контактите ти с останалите хора. Не вярваш ли? А знаеш ли, че тези със свободни професии например, и тези, които работят от вкъщи с клиенти от други часови пояси, често не осъзнават, че вече е минало 10 вечерта, а още не са вечеряли? Всяко тяхно взаимодействие с останалия свят е само онлайн или по телефона, затова и те се движат в своя собствена малка Вселена, за която външният свят остава незначителен фактор.

Със сигурност има не малко предприемачи и хора със свободни професии по света с този проблем.

Съществуват няколко начина, с които можем да излезем от тази порочна рутина. Събрахме ги за теб и ти ги представяме сега:

Вземи поръчка за работа през уикенда

Така си осигуряваш почивка през работната седмица и можеш да се срещнеш с приятел, който почива по същото време или да посетиш някое събитие през деня. 

Организирай си видео чат с приятелка, докато хапваш или си приготвяш храна

Така хем ще побърбите, хем няма да се чувстваш изолирана от останалия свят. А и ще наваксаш с новините! 

Решавай кръстословица или судоко

Не само, че по този начин ще тренираш ума си, но и ще прогониш задълго работните мисли и ще се освежиш и освободиш от натрупаното напрежение.

Подреди работното си помещение

Това, че работиш в хоум офиса си, не означава той да бъде разхвърлян и неуютен! Използвай цветове, които въздействат добре на психиката ти и те карат да се фокусираш и концентрираш. Подреди добре бюрото си, изхвърли всичко ненужно. Избери си стилер RICH GIRL планер с корица, която те кара да се усмихваш и мотивираш. Разпредели графика си с цветни маркери и химикали, за да виждаш добре всичко важно. Планирай поне едно социално събитие в седмицата с приятели, което да очакваш с нетърпение: поход в планината, посещение на театър, или дори обикновена онлайн среща би свършила работа.

Запази контактите си с хората, общувай и се чувствай чудесно!

автор: The Violet Girl 

снимки: RICH GIRL архив