0%

Тя е юрист по образование, но творец по душа и призвание. С новите си ефирни модели главният дизайнер на модна къща Estrella Couture доказва, че вярата в мечтите и преследването на определена цел дават богати резултати в дългосрочен план.

„Вдъхновява ме жената, красотата, емоцията, която искам да придам на една рокля. Искам да я направя носима и елегантна, и същевременно да й вдъхна живот“, това разкрива Ирина Велковска, дизайнер на модна къща Estrella Couture.

Преди броени дни тя представи пред журналисти своите най-нови авторски предложения официална и булчинска мода, включени в колекциите Royal Orchid и White Blossom.

На събитието, водено от председателя на Академията за мода проф. Любомир Стойков, стана ясно, че Estrella Couture е създадена през 2019-та година с цел дизайнерката да представи своя авторски творчески поглед към модата. Самата тя има богат опит в сферата, с над 25 години работа със световни брандове зад гърба си.

„В модната къща пренесох ексклузивния достъп до платове, произвеждани от световноизвестни наложили се компании. Затова голяма част от материите, с които работим, могат да бъдат намерени само в колекциите на Estrella Couture.“

Въпреки, че е дипломиран юрист, Ирена Велковска рано се посвещава на детската си мечта да се занимава с мода. За нейния дизайнерски почерк са характерни носимите рокли с елегантен и изчистен силует, комфортни и леки материи и кройки. Ирена Велковска и нейният екип обръщат специално внимание на конструкцията на всяка дреха и си служат с най-модерна професионална техника, която позволява тялото да бъде облечено предварително като 4D и 5D изображение.

Дизайнерката на модна къща Estrella Couture обяви, че ще представи своя колекция на престижната сцена по време на годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2020“. Ирена Велковска съобщи още, че подготвя специална линия облекла за предстоящи сценични изяви на певицата Кристина Димитрова, която й се доверява за своята визия. Освен официалните и булчински облекла, дизайнерката сподели, че екипът на модната къща разработва и нова елегантна кежуъл линия.

Кристиана Кръстева

фотограф: Лилия Йотова, Хайлайф