0%

Сигурна съм, че познаваш добре медийния образ на красивата диетоложка на звездите – Енджи Касабие. Именно тя се грижи за здравословното меню на редица холивудски знаменитости, докато снимат в България. Сред най-популярните й клиенти са имена от ранга на Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Жан-Клод Ван Дам, Робърт Де Ниро, Джон Траволта, Арнолд Шварценегер, Ева Лонгория, Бритни Спиърс и, разбира се, много популярни българи.

Пътят на Енджи към бляскавата й кариера като гуру по здравословен живот започва от родния й град Бейрут, където тя учи в „International College IC“. След това следва в „English Academy“ и завършва висше образование в областта на медицината. През 2014 г. защитава докторантура в НСА, и още една във Вашингтонския университет – в специалност „Диететика“.

Кариерата й у нас се развива шеметно, след като много български звезди й се доверяват за добрата си форма и здраве.

Енджи е от дамите, които наистина обожават работата си и говори с охота за нея. Единствената тема, която я вълнува повече в последните месеци, е тази за сина й Раян. Касабие и съпругът й - ливанският модел Рабих Ел Зейн, се сдобиха с първия си наследник на 14 януари тази година и появата на малкия Раян преобърна света на двамата млади родители.

Как Енджи успява да се справя едновременно с грижите бебето, бизнеса, взискателните си клиенти и връзката с любимия, тя разказва специално за теб в блога на RICH GIRL PLANNER.

<

Здравей, Енджи! Отскоро си майка на бебе Раян. Как те кара да се чувстваш майчинството?

Раян промени живота ми upside down (преобърна го – бел.ред.) Може би ако не беше той в живота ми, както в момента сме под карантина, щях наистина да се побъркам. Той ми е най-добрият приятел, най-близкият човек до сърцето ми. Ставаме заедно, лягаме заедно. Кара ме да се чувствам много обичана. И ме кара наистина да оценявам майка ми много повече!(смее се) Освен всичко това, ме кара да разбера какво означава истинска любов.

Как с бащата на бебето се спряхте на името Раян? Има ли някакво специално значение?

Аз исках да му дадем светско име, да звучи интернационално. Понеже пътуваме на различни места, исках да го казват правилно и да има хубаво и благоприятно знаечение. Раян означава „врата към рая“ и много ме грабна. Затова го кръстихме така. Първата буква е Р като на баща му, а втората е А - като моята (от английски Angie – бел.ред.).

Таткото помага ли ти в грижите за бебето? Разпределяте ли си задълженията по гледането му?

Таткото ми помагаше много, докато си беше в България. Но заради карантината се наложи да си остане в Ливан, поради простата причина, че там са затворени аерогарите и той не успя да се върне навреме. И в момента никой не ми помага в грижите за малкия и това ме прави още по-близка с него, и ме кара да чуствам, че целият свят е до мен, знаейки, че сме сами, затвроени вкъщи само двамата. Имам един много близък човек до мен и това е Наско Лазаров, който ми е повече от брат. Но сега и той е далече, и съответно оставаме само аз и Раян в София.

Успяваш ли да се наспиш в такъв случай? 

Раянчо е много добро дете. Много ме обича и се грижи за мен. И съответно досега не ми е създал проблеми. Само 1-2 пъти не съм спала като хората, защото имаше колики, но той се грижи за мен. Когато си правя тренировките например, само ме гледа. Вижда ли ме, чува ли ме, всичко е наред.

Завърна ли се вече изцяло към работните си ангажименти и как успяваш да комбинираш двете неща – майчинството и работата?

Изцяло съм се върнала - от втория, третия ден след раждането още, като аз дори, докато бях в болницата, работих оттам. Наложи се да седя 8 дни, но с всички мои пациенти поддържах връзка онлайн. По принцип аз се отнасям към всички като към себе си, глезкам ги много, а те ми пишат непрекъснато. При мен са много полезни онлайн консултациите, които правя, а сега - по време на карантината, всички мои пациенти са доволни, че имат непрекъсната връзка с мен, независимо, че не ме виждат. Даже съм постанала много снимки на успешни случаи с мои клиенти в момента.

Как изглежда сега един твой обичаен ден? Как разпределяш времето си?

Ставам между 6.30 ч. и 8 ч. - зависи от Раян. Имаме половин час и повече гушкане с него (смее се). Целувам го, гушкам го и после закусваме. Първо Раян, после мама. Сменям му дрехите, правим гимнастика - на него и после моята тренировка. След тренировката се къпя и почвам работа - от 12.30 ч. до към 7 ч. Междувременно го храня през 2 или 3 часа, после вечеряме, гушкаме се, слушаме музика, играем си, говорим си и после си лягаме.

Много от нашите читателки, които имат малки деца, споделят, че им е трудно да успяват да се фокусират върху работата и да направят графика си. Какво би ги посъветвала? Имаш ли някакви тайни трикове за планиране?

Много е важно, в случай, че жената работи, да знае как да разпределя времето си. Да имаш време за детето и за работата – това става с много силна организация на графика. Ако работата не е назблизо до дома й, да има помощ от бащата или от майка си. Когато има желание, всичко може да се постигне. Плюсът при мен е, че моят офис е близо до дома ми. Аз нямам никаква помощ от баба, дядо или от мъжа ми. Щом аз успях да го направя сама, според мене всеки може да го направи.

Това е въпрос, който със сигурност ти задават често в последните седмици: как успя да се възстановиш толкова бързо след раждането?

Успях да върна килограмите си много бързо по няколко причини. Първо: внимавах какво ям. Не съм вечеряла, а през деня получавах храната от моята кухня. А когато не бях в България, приемах само качествена храна, с която храним бебето и мене, за да съм здрава. Слава Богу и след раждането се върнах бързо и към тренировките. Не съм влизала в депресия и освен че си върнах килограмите, не ми се е променило нищо – ноктите са ми здрави, косата не ми е падала. Това е благодарение на качественото и здравословно хранене, което съм спазвала през цялата бременност, преди и след това.

Кое е любимото ти кулинарно изкушение?

Кулинарното изкушение за мен е всичко, което е направено с любов. Например някой здравословен, вкусен, ароматен десерт. Или приготвено ястие от риба със зеленчуци и много люти подправки. Всичко с кокосово мляко ми е любимо. Нямам някакви претенции, обичам просто храната да е приготвена с любов. Обичам зеленчуци и плодове и винаги е добре дошло по едно здравословно проготвено десертче на ден – за следобедна закуска, с едно кафенце.

Работила си с много известни личности, сред които Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер. Би ли споделила лесно ли е да се работи със звезди от този ранг? Капризни ли са?

По принцип работата със звездите е не по-трудна или по-лесна от тази с останалите. Хората са еднакви абсолютно всички, няма никакво значение дали са звезди или обикновени хора. Всички получават еднакво внимание от моя страна. Лесно се работи със звезда, когато знаете как да работите – в края на деня, това също е обикновен човек, това не го прави по-различен, а по-взискателен. Понякога става по-неизпълнителен. Затова трябва да се работи много на ниво психика.

С кои известни личности работиш в момента?

В момента работя с много известни личности от арабския свят. В България също, но не мога да кажа имена, защото нямам тяхното разрешение.

Как си почиваш?

Почивката ми е постояна, когато знам, че малкото ми е до мене, работя пълноценно и моите пациенти са доволни от резултатите - това за мене е истинска почивка.

Как обичаш да се глезиш – чисто женските неща?

Глезя се с масажи, много обичам масажите. Това ме успокоява, подобрява кръвообръщението, правя нещо полезно за себе си. Глезя се, когато си купувам дреха, която е хубава - аз съм фанатик на тази тема. И когато седя с малкия и се смеем и играем. Няма нищо по-ценно от това.

В други интервюта споделяш, че виждаш себе си като принцеса – Джазмин или Пепеляшка. Какво трябва да бъде водещото правило в живота на всяка съвременна принцеса според теб?

Не мога да кажа че съм принцеса, това е излязло сигурно като бях в Биг Брадър, но не се смятам за принцеса. Аз съм Енджи и искам да изпъквам винаги като себе си  като гуру в здравословното хранене. Да помагам на хората да връщат самочувствието си. Иначе принцеса е тази, която има голямо сърце, която дава позитивност и любов. Тя е дори кралица.

Коя е твоята голяма цел за 2020 г.?

Годината 2020 е една от най-странните, които съм изживявала, с много негативни неща в нея. В Ливан например падна правителството, дойде инфлация, а после коронавирус. При мен обаче се случи да ми се роди едно прекрасно човече, което ми промени целия живот и ме накара да се чувствам тук вече като истинска принцеса. Да се надяваме, че 2020-а ще е позитивна за всички. Дано тази карантина да промени всички хора към повече любов, повече грижа за себе си и повече да се обърнат към Господ. Напоследък всички се бяхме отдалечили от него и нямахме вяра. Да се надяваме, че всичко, което се случва, ще е за наше добро.

Интервю на Кристиана Кръстева

снимки личен архив