0%

4 трика как да бъдете супер ефективни с помощта на планера си

Знаете ли защо планерите са наистина ефективен помощник в постигането на целите ни?

Обяснението е наистина просто – защото визуализират мислите, целите и желанията ни. Когато ползваме планер, е доказано, че изпитваме по-малко стрес и несигурност относно предстоящото. Така че, защо да не започнете още днес? Ето някои идеи как да ползвате своя RICH GIRL планер максимално ефективно:

ИЗПОЛЗВАЙТЕ МЕСЕЧНИЯ ГРАФИК

В началото на всеки нов месец във вашия RICH GIRL планер ще откриете разтвор с месечен график. Използвайте го, за да запишете там важните дати на събития, които няма да се променят – рождени дни, сватби, годишнини, срещи. Можете да използвате и т.нар,. цветен код с маркери, който ще ви показва от какъв тип е събитието и неговата важност. Например синьо – за работни събития, зелено – за лични, розово – за хоби и пр.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЕДМИЧНИЯ ГРАФИК

В RICH GIRL планера разполагате и, разбира се, със седмичен график. Аз например обичам да  сядам в неделя сутрин с кафето и да разглеждам какво съм записала за предстоящата седмица. Така мога да подредя най-важните си цели за следващите 7 дни, както и да направя нужните списъци със задачи.

Добра идея е по това време да отворите и календара в телефона си и да прехвърлите в планера записаните там срещи и идеи, за дабъдат всички те събрани на едно място.

ЗАПИШЕТЕ ЗАДАЧИТЕ ЗА ВСЕКИ ДЕН

Това е моментът, в който планирането става наистина ефективно. Имате голяма цел? Разбийте я на малки стъпки, които ще ви доведат до осъществяването й. Разпределете ги в седмичния си график. А после планирайте изпълнението им във всеки един ден. Сложете си срокове и се награждавайте, когато изпълните планираното.

В дневния си график можете да запишете и забавни неща като например идеи какво да облечете в определения ден, часа на срещата с приятелките ви след работа или списъка с подаръци, които искате за рждения си ден.

Да не забравяме и, че в планера имате страници за проследяване на навиците,  като например пиенете до достатъчно вода през деня или правенето на упражнения.

БЪДЕТЕ КОНКРЕТНИ В ОПИСАНИЕТО НА ЗАДАЧИТЕ СИ

Когато планирате деня си, бъдете максимално конкретни относно това какво трябва да свършите. Например вместо да пишете „Да звънна по телефона“, напишете „Да се обадя на Мая и да си уговорим среща за обяд“. Така е много по-вероятно да свършите това, което имате предвид, и ще сте наясно колко време ви е нужно за всяка задача.

Щастливо планиране, Rich Girls J

XOXO Кристиана

Създател на Rich Girl Planner