0%

За да планираш правилно целите си за 2022-а трябва да направиш това лесно и забавно упражнение, което ясно ще ти покаже твоята удовлетвореност във всяка важна за теб сфера на живота.

Кои са сферите, в които се чувстваш щастлива и пълноценна и кои са тези, които имаш нужда да подобриш незабавно? Запознай се отблизо с Колелото на живота, което ще откриеш само в датираните планери RICH GIRL за 2022.

 

КАКВО Е КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА?

Колелото на живота е един наистина страхотен инструмент, с който можеш лесно да анализираш живота си и да внесеш в него нужния баланс. С помощта на Колелото разбираме от кои сфери на своя живот сме изцяло удовлетворени и дали има области, които пък тотално сме игнорирали и трябва да подобрим незабавно.  Така можем да направим значителни подобрения в себе си, за да се радваме на щастие и благополучие всеки ден!

 

КАК ДА ИЗПОЛЗВАШ КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА?

  1. Определи своите приоритети

Колелото е разделено на 8 основни области – всяка от тях символизира определена сфера от твоя живот.  Можеш да ги избереш изцяло по свое усмотрение, например: Здравe, Бизнес/Кариера/ Обучение, Романтика, Семейство и приятели, Личностно развитие, Забавления/Развлечения, Дарителство, Финанси и спестявания, и др.

 

  1. Оцени удовлетвореността си във всяка област от 1 до 10

Сега е моментът да си напълно честна със себе си – трябва да оцениш всяка избрана област с оценка от 1 до 10, която показва колко доволна си от съответната област на живота. След като оцениш всеки приоритет, трябва да оцветиш областта му до избраната цифра на удовлетвореност.

 

  1. Анализирай резултатите

Разгледай своето Колело на живота. Кои са областите, които си оцветила до степен 8 и нагоре? Това значи, че там се чувстваш прекрасно. Областите с оценка 7 и надолу са тези, по които трябва да работиш.

 

  1. Състави план кои 3 области имат нужда от незабавно подобрение

Те са тези, по които трябва да работиш всеки ден, за да получиш желаните резултати. Планирай действия по избраните 3 сфери за всяка следваща седмица в продължение поне на 90 дни или докато не получиш желаните резултати. След това можеш да си направиш ново Колело на живота и да определиш нови 3 сфери от своя живот, по които ще работиш приоритетно.

 

  1. Действай смело!

И най-добрият план не означава нищо, ако не работиш по него! Запиши в своя RICH GIRL планер по едно определно действие за подобряване на всяка от трите сфери – всеки ден.

Ако например ще работиш по сфера Здраве и целта ти ще бъде да отслабнеш с няколко килoграма, планирjа за всеки ден повече движение – 30 минути разходка пеша навън, тичане, каране на колело, йога или фитнес.

В случай, че си избрала да работиш по сферата Забавления, може да планираш по едно кратко пътуване вски уикенд или среща с приятели.

Възможностите са безкрайни и зависят само от теб.

Действай и сбъдвай желанията си едно по едно, без да се отказваш! Ключовата дума за твоя успех е ПОСТОЯНСТВО.

 

Искаш ли да узнаеш каква е стъпка 3 в плана към твоята най-успешна година досега? Прочети в следващия ни материал по темата.

снимки: личен архив

Brand Ambassador: Katerina