0%

Чувала ли си за т.нар. Карти на желанията, познати на хората още от древността, които помагат за сбъдване на най-съкровените ни мечти, ползвайки принципите на позитивните утвърждения и фън-шуй?

 

Вероятно да. Може би дори си се опитвала да си направиш такава. Но знаеш ли как точно трябва да се създаде, за да действа?

И защо желанията ни, веднъж включени в Картата на желанията, започват да се изпълняват сякаш с магическа пръчица?

Обяснението е наистина простичко -  създавайки карта на своите желания, ние ги визуализираме, заявяваме ги ясно пред Вселената и започваме да мислим концентрирано върху тяхното осъществяване.

За да бъде Картата на желанията ти наистина успешна, особено важно е, когато я погледнеш, да се изпълваш с усещане на радост, удовлетвореност и благодарност – сякаш всичко, което искаш, вече присъства в живота ти.

 

КОГА СЕ ИЗРАБОТВА КАРТАТА НА ЖЕЛАНИЯТА?

Според специалистите, е задължително да направиш своята Карта на желанията на Новолуние, когато Луната започва да расте.  Като най-благоприятни лунни дни се посочват: 5, 8, 10, 11, а като най-лоши: 9, 12, 13, 15.

Фън-шуй специалистите пък съветват желаещите да визуализират целите си през първите 2 седмици на китайската Нова година, когато енергиите са най-силни. През 2022 Китайската нова година настъпва на 1 февруари.

 

КАК СЕ ИЗРАБОТВА КАРТАТА НА ЖЕЛАНИЯТА?

Има различни начини за изработка на Картата на желанията. Можеш да си я направиш вкъщи, ползвайки лист хартия и интересни изображения, демонстриращи нещата, които искаш да привлечеш в живота си; или да се възползваш от новата ни услуга: планер с Карта на желанията, който ще можеш да ползваш през цялата година и буквално всеки ден да визуализираш своите желания и да работиш по сбъдването им (важно условие, за да се реализират желанията на картата, е да я съзерцаваш всеки ден.)

Вариантите за включване на твоята Карта на желанията в планера са 2: да бъде на корицата или на първата страница вътре в планера, ако не желаеш околните да я виждат.

За целта е нужно да ни изпратиш 9 снимки, които да визуализират желанията ти за:

  1. Теб (снимка, на която си усмихната)
  2. Сектор Богатство/Пари
  3. Сектор Слава/ Реализация
  4. Сектор Любов/ Брак
  5. Сектор Творчество/ Деца
  6. Сектор Пътешествия
  7. Сектор Кариера
  8. Сектор Знания
  9. Сектор Семейство

В случай, че искаш сама да приготвиш своята Карта жа неланията, ще ти бъде необходим картон или лист хартия изрязан във формата на квадрат. За визуализиране на желанията си ще имаш нужда от красиви снимки на нещата, които искаш да привлечеш в живота си – например от пътешествия и екзотични дестинации, луксозни къщи, нова кола, партньор, дете и пр.

Не забравяй да подготвиш и своя снимка, на която си усмихната и щастлива – тя се слага в центъра на Картата.

 

КАК СЕ ФОРМУЛИРАТ ЖЕЛАНИЯТА?

Формулирането на желанията трябва да става в утвърдителна форма, в сегашно време.

Например: „С благодарност приемам новата си работа в престижна компания“ или „Аз имам идеалното семейство, което винаги съм искала“.

Никога не се пише „искам да имам“ или „моля да имам“. Всички желания трябва да се описват като вече реализирани в живота ти.

Някои хора дори смятат, че на всяка мечта е добре да се слага краен срок за реализиране и да се подписва, но ако това ти се вижда твърде много, можеш да пропуснеш тази стъпка.

 

КАК СЕ РАЗПОЛАГАТ СНИМКИТЕ/ ЖЕЛАНИЯТА?

Квадратният лист се разделя на 9 равни сектора, всеки от които трябва да оцветиш в съответния цвят за него. Ако картата е дигитална, се слагат само снимките.

В центъра на картата се поставя твоята снимка, а над нея се слага знакът ОМ, ангелски крила, слънце или друг вселенски символ на божествената енергия.

Картата се прави по техниката Ба-гуа – това е правилен осмоъгълник и всичките осем зони са подредени около центъра, който е деветата зона. След като сложиш снимката (или просто напишеш името си) в центъра, започваш да подреждаш секторите.

Стартирай Картата от сектора на богатството и следващите подреждай по часовниковата стрелка. Според много мнения именно от този сектор започва сбъдването на желанията. В съответния сектор записваме с думи своите желания. Под снимката можеш да добавиш и позитивно утвърждение.

Започваме с Югоизток (горен ляв сектор – виолетов) – сектор Пари/богатство.

Тук поставяме всичко, което искаме да получим в материален план – по-голяма заплата, нова кола, нов дом. И пишем утвърждения като „Парите идват с радост при мен!” или  „Аз привличам парите с лекота” .

Следва Сектор Юг (червен) - за Слава/репутация. Тук можеш да поставиш своя снимка на сцена или да се визуализираш в ситуация, в която печелиш овации, поздравяват те за добре свършената работа, награждават те.

В сектор Любов може да поставиш снимка на идеалния мъж. Подходящи утвърждения са: „Намерих идеалния мъж за себе си“ и „Щастлива и обичана съм“.

Сектор Запад (бял) се свързва с  деца/творчество. Искате да напишеш книга? Да рисуваш? Да танцуваш? Сложи подходяща снимка на желаното ново умение или постижение тук.

Сектор  Център (жълт) със собствената ти снимка е основен и олицетворява твоето здраве. Тук сложи и своята главна цел на годината. Каква е тя? Решаваш сама.

Сектор Изток (зелен)  е отреден за твоето семейство. Там постави фотография на семейството си в сърце.

Сектор Североизток (син) символизира мъдрост и знания. Каква да е целта ти в тази сфера? Обучение, придобиване на нова степен, изкарване на нов курс? Визуализирай я с подходящо изображение и позитивно утвърждение.

Сектор Север (черен) е отреден за твоята кариера. Ако искаш нова работа или по-висока заплата, запиши желанието си тук.

Сектор  Северозапад (сив) е за пътешествия/приятели. Постави снимките на местата, които искаш да посетиш.

Отново напомняме, че е важно в твоята Карта на желанията да присъства Вселенски символ.

Може да залепиш изображения на ангели или голямо слънце. Това символизира факта, че всички блага идват от Вселената и още повече ще усили действието на картата.

 

КОГА СЕ СБЪДВАТ ЖЕЛАНИЯТА?

Всичко зависи от нашата карма, време, което отделяме на картата, и силата на мисълта ни. Желанията могат да започнат да се случват още на следващата седмица, но може да отнемат и повече време.

Важното е да знаеш, че всичко ще дойде при теб в правилния момент. Набелязала си цел, визуализирала си я в картата и сега трябва само да вървиш към нея.

 

КАК СЕ АКТИВИРА КАРТАТА?

Картата работи и без активация, но може да я активираш по следния начин – да напишеш желание, което можеш да сбъденеш сама. Например да пожелаеш да започнеш определен курс и да се запишеш на него. Това дава позитивна вибрация на картата и я активира.

 

Запомни, че първата крачка към сбъдването на мечтите си правиш ти, затова направи своята Карта на желанията и се радвай на подаръците на Живота!