0%

Нова седмица, нов късмет – или иначе казано, ето как да приведеш в действие една от любимите ми максими: „Всеки нов ден ти дава шанс за ново начало“.

Виж тези 10 супер лесни стъпки, с които ще извлечеш най-най-доброто от седмицата, започвайки още от понеделник. Който, повярвай ми, скоро може да се превърне в новия ти любим ден!

1. ЯЖ ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА

Твоето тяло е твоят храм и трябва да бъдеш добра към него и да му даваш качествена храна, за да ти се отблагодари и то със здраве, тонус и прекрасна форма. Така че сутринта, на път към офиса, подмини лавката за мазни банички и избери да влезеш в био магазина и да се заредиш с вкусно и полезно смути, ядки и ароматно капучино с бадемово мляко например!

Колкото по-хубава храна приемаш, толкова по-енергична ще се чувстваш.

2. ХОДИ ПЕША ВСЕКИ ДЕН

Да, знам, че зимните месеци и минусовите температури не предразполагат особено към приятни разходки навън, но все пак, поне в обедната почивка или след работа, се опитай да походиш за 20 минути, да изкачваш стълбите, вместо да вземаш асансьора и да се възползваш от всеки шанс да се раздвижиш. Това ще засили кръвообръщението ти и ще се почувстваш супер тонизирана.

3. ВЗЕМИ СИ ДЪЛГА ВАНА

Тази любима домашна СПА процедура ще ти гарантира така нужния релакс след работния ден, наместване на чакрите, енергийните нива и пр. Или иначе казано – след вана с ароматни соли (и чаша мерло), ще се почувстваш чисто нов човек. Ако случайно не разполагаш с вана пък, сега е моментът да резервираш един уикенд до Боровец или Банско в любимия си СПА хотел и да поправиш тази несправедлисвост.

4. ИЗБЕРИ СИ ЕДНА ЦЕЛ И ДЕЙСТВАЙ ПО НЕЯ

Говорила съм ти за това и преди и няма да спра да го повтарям. Забрави за мултитаскинга! В преследването на цели той не само, че не помага, но доста често пречи, подлъгвайки те, че можеш да се справиш с 5 неща едновременно. А накрая се оказва, че не си довършила нито едно.

Ако искаш наистина да си успешна и да усещаш удовлетворение от добре съвршената работа, избери една цел за седмицата – например, да завършиш проекта, по който работиш, и действай супер фокусирано само по нея! Резултатите ще ти харесат.

5. НАПРАВИ КРАТКА МЕДИТАЦИЯ

Понякога през деня напрежението може да стане твърде високо, главата ти буквално да „изпуши“ и да усетиш силното желание да зарежеш всичко. Именно за тези моменти е измислена медитацията. За да се успокоиш и пренастроиш, най-добре излез навън и походи пеша, пусни си любима песен, затвори очи и извикай приятен спомен, усещане за спокойствие, красота и мир. Имаш ли си любима мисъл, мантра или девиз? Сега е моментът да си ги кажеш и да навлезеш в друго енергийно ниво, далеч от стреса.

6. ПОЗДРАВИ СЕ ЗА УСПЕХА СИ

Нека се върнем за момент към точка 4, в която говорихме за това колко важно е да следваш една цел. И след като я постигнеш, е също толкова важно, да я отпразнуваш. И да поздравиш сама себе си за страхотното си постижение! Потупай се по рамото и си кажи „Браво“. Заслужаваш го!

7. БЪДИ ДОБРА КЪМ СЕБЕ СИ

Какво имам предвид? Говоря за това да обичаш себе си – във всеки един аспект. Физически се грижи за тялото си, спортувай, пий достатъчно вода и се наспивай. И ментално – не се съди твърде строго, ако нещо не се получава точно така, както си си го представяла. Понякога сами не знаем какво печелим, когато губим. Така че, винаги гледай на живота откъм неговата позитивна страна.

8. ПОКАНИ ПРИЯТЕЛ НА КАФЕ

Наскоро бе огласено проучване, според което жените, които пият кафе с приятелките си поне веднъж седмично, живеят по-дълго. Има ли нужда да казвам нещо повече? Планирай поне две срещи с твоите дружки тази седмица и още сега ги запиши в планера си!

9. ИЗКЛЮЧИ СИ ТЕЛЕФОНА

Спри за момент облъчването на социалните мрежи, да си проверяваш мейла през 5 минути или да разцъкваш смешните видеа в TikTok. Изключи смартфона си и обърни внимание на детето си, на любимия, приятел, родител, близък до теб. Отдели си поне час без устройства и разсейване. Ще си бъдеш благодарна.

10. ПРОЧЕТИ КНИГА

И докато си още с изключен телефон, защо не извадиш любимата си книга? Не, не тази, която четеш на телефона си, а истинска – с корици от хартия и стотици страници, ухаещи на приключения? Сега е моментът.